Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD'den Sınır İhlali' İddiası Meclis'te

'IŞİD'den Sınır İhlali' İddiası Meclis'te

adem kara
01.10.2014 - 17:40

İşte İMC Tv'de yayınlanan görüntüler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bir grubun Urfa Suruç’tan Suriye’ye geçişine ilişkin canlı yayın görüntülerini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

İMC TV, bugün öğlen saatlerinde Suriye sınırında canlı yayındayken, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bir grubun tren ray hattındaki bir köprünün altından Suriye’ye geçişini görüntüledi.

Geçidin yaklaşık 200 metre solunda ise Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait iki zırhlı araç ve Türk Bayrağı yer alıyor.

Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması isteğiyle verdiği önergede şu soruları sordu:

* İMC TV’nin canlı yayında aktardığı görüntülerde rahatlıkla görülen silahlı grup IŞİD üyelerinden mi oluşmaktadır?

* Söz konusu grubun Türkiye’den Suriye’ye geçtiği iddiası doğru mudur?

* Suruç sınırından Suriye’ye geçen söz konusu gruba neden göz yumulmuş, neden herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır?

* İMC TV’nin söz konusu yayını yaptığı sırada, televizyonun bulunduğu İstanbul’un Eyüp Semtinde elektriklerin kesilmiş olması tesadüf müdür?

* Söz konusu olayla ilgili herhangi bir inceleme başlatılacak mıdır? 

TÜRKİYE SINIRINDAN SURİYE’YE GEÇEN OLMADI

Öte yandan DHA'nın haberine göre IŞİD militanlarının Türkiye sınırından savaşmak için Suriye’ye geçtiği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını açıklayan güvenlik güçleri, sınır ihlali iddialarıyla ilgili yayınlanan görüntülerin ise Suriye içerisinde çekildiğini kaydetti.

Görüntülerin Suruç’un Karaca Mahallesi’nin hemen karşısında bulunan Suriye’nin Siftek Köyü ve Zorova Tepesi arasındaki bölgede çekildiğini ifade eden yetkililer bu konuda şu açıklamayı yaptı:

'IŞİD militanları yaklaşık 10 gün önce Karaca Mahallesi’nin karşısındaki Siftek Köyü’nün kontrolünü ele geçirdi ve Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan eski bir Suriye sınır karakolunu da karargah olarak kullanmaya başladı. IŞİD militanları sık sık yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Zorova Tepesi’ne konuşlanan YPG militanları ile çatışıyor. IŞİD militanları karargah olarak kullandıkları sınır karakolundan gün içerisinde çıkarak Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki tren yolu çevresinden Zorova Tepesi çevresindeki mevzilerine gidiyor ve burada YPG’liler ile çatışıyor. İddia edildiği gibi IŞİD militanları veya herhangi bir kimsenin Türkiye sınırından her ne sebeple olursa olsun Suriye’ye geçişine asla izin verilmemektedir.'

bianet  ve DHA 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0