Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD Bombacıları Türkiye'ye Nasıl Geldi?'

'IŞİD Bombacıları Türkiye'ye Nasıl Geldi?'

Onedio Medya
02.02.2014 - 14:44 Son Güncelleme: 02.02.2014 - 14:55

'Işid Bombacıları Türkiye'ye Nasıl Geldi?'

ANKARA, (DHA) - CHP'li Sezgin Tanrıkulu, verdiği soru önergesinde Türk İstihbarat Birimlerinin, El Kaide Kolu Irak Şam İslam Devleti'nin (İŞİD) 20 kişilik bir intihar bombacı timinin, Ankara, İstanbul ve Hatay'da bombalı intihar saldırısı yapacağı bilgisine ulaştığı iddiasını sordu.

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 'Türk İstihbarat Birimlerinin, El Kaide Kolu Irak Şam İslam Devleti İŞİD'in 20 kişilik bir intihar bombacı timinin, Ankara, İstanbul ve Hatay'da bombalı intihar saldırısı yapacağı bilgisine ulaştığı iddiası doğru mudur?' diye sordu. Tanrıkulu'nun önergesinde şu sorulara yer verildi:

1- Türk İstihbarat Birimlerinin, El Kaide Kolu Irak Şam İslam Devleti İŞİD'in 20 kişilik bir intihar bombacı timinin, Ankara, İstanbul ve Hatay'da bombalı intihar saldırısı yapacağı bilgisine ulaştığı iddiası doğru mudur?

2-El Kaide Kolu İŞİD İntihar Timi Türkiye'ye nasıl ve kimlerin yardımıyla gelmiştir?

3-El Kaide Kolu İŞİD İntihar Timinin yakalanması için başlatılan çalışmalarda gelinen son durum nedir?

4-Suriye'deki iç savaşın taraflarından El Kaide Kolu İŞİD Örgütünün Türkiye'ye 7 bomba yüklü araç sokma hazırlığı yaptığı ve 2 aracı Kasım 2013'te Türkiye'ye sokmayı başardığı iddiası doğru mudur?

5-İddia doğru ise, bomba yüklü 2 aracın izine ulaşılmış mıdır?

6-Ayrıca, İstanbul'dan yine Kasım ve Aralık 2013'te çalınan birbirine benzer kamyonet ve Panelvan tipi 25 aracın kopyalanmış plakalar takılarak Hatay'a götürüldükleri ancak izlerinin kaybedildiği iddiası doğru mudur?

7-İŞİD'in Suriye Rejimine ait bir mühimmat deposundan çaldığı 1200 kilogram TNT ile patlayıcı yapımında kullanılan amonyum sülfat maddelerinden imal ettiği patlayıcıları İstanbul'dan kaçırılan araçlara yüklediği istihbaratının da elde edildiği iddiası doğru mudur?

8- Çalınan 25 araç ele geçirilmiş midir?

9- Bu araçların izine ulaşılmış mıdır?

10- İŞİD'in Türkiye'de bomba yüklü araçlarla eylem yapacağı istihbaratı doğrultusunda alınan güvenlik önlemleri nelerdir?

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/siyaset/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0