Görüş Bildir
Haberler
'İran, Cenevre Konferansı'nda Faydalı Olabilir'

'İran, Cenevre Konferansı'nda Faydalı Olabilir'

Yüksel Venedik
05.01.2014 - 15:55 Son Güncelleme: 05.01.2014 - 15:56

'İran, Cenevre Konferansı'nda Faydalı Olabilir'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 22 Ocak'ta yapılacak Cenevre Konferansı'nda, İran'ın Suriye sorununun çözümü için yardımcı olabileceğini söyledi. ABD'nin konferansa İran'ın katılımı konusunda bir türlü karar veremediği düşünülüyor.

(soL - Dış Haberler) Reuters'in haberine göre, üst düzey bir ABD'li diplomat, önceki Cenevre Konferansı'na katılmayan İran'ın yapılacak yeni toplantıda nasıl bir tutum alacağını kestirmenin zor olduğunu söylerken, John Kerry resmi katılımcı olmasa dahi İran'ın yapıcı bir rol oynayabileceğini belirtti.

22 Ocak'ta İsviçre'de yapılacak toplantıya İran'ın katılımı, daha önceki toplantıda olmadığı için ABD'li yetkililer tarafından 'gereksiz' bulunmuştu. Eylül ayında BM Suriye elçisi Lahdar Brahimi, İran'ın katılımının ABD'nin muhalafeti nedeniyle netliğe kavuşamadığını söylemişti. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ise, İran'ın 'barış görüşmelerine' davet edilmesi gerektiğine inandığını belirtmişti.

ABD'li stratejistler ABD yetkilileri için, İran'ın katılımının doğru tutum olacağına hala ikna olmuş değiller yorumu yapıyor.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/john...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0