Görüş Bildir
Haberler
Hürmüz Boğazı'nda İran - ABD Gerilimi

Hürmüz Boğazı'nda İran - ABD Gerilimi

Onedio Medya
28.04.2015 - 18:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

İran haber ajansı Fars, donanma güçlerinin bir Amerikan kargo gemisine el koyduğunu duyurdu. Geminin Amerikan değil Marshall Adaları bayrağı taşıdığını ve gemiye İran tarafından ateş açılarak el konulduğunu açıklayan Pentagon ise bölgeye bir savaş gemisi gönderdi.

Fars haber ajansı Amerikan kargo gemisine, '34 mürettebatla beraber karasularına izinsiz girme' suçlamasıyla el konulduğunu bildirmişti.

Haberde ayrıca geminin Bender Abbas Limanı'na götürüldüğünü belirtilmişti.

PENTAGON DOĞRULADI

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) bir sözcü ise el konulan geminin Amerikan değil Marshall Adaları bayrağı taşıdığını söyledi.

Sözcü, geminin mürettebatın da Amerikalı olmadığını kaydetti.

Pentagon sözcüsü Albay Steve Warren'in açıklamasında, Marshall Adaları bandıralı yük gemisine yönelik müdahalenin 'provokatif bir eylem olduğu' belirtildi.

ABD SAVAŞ GEMİSİ BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Warren, İran donanma kuvvetlerinin gemiye uyarı ateşi açmasının da 'uygunsuz olduğunu' ifade edip ABD donanmasının gözlem amacıyla bölgeye Amerikan destroyeri USS Farragut'un gönderildiğini söyledi.

ABD ayrıca bölgeye deniz karakol ve keşif uçağı da gönderdi.

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, MV Maersk Tigris adlı kargo gemisi Hürmüz Boğazı'ndan geçiyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"MALİ SORUNLAR NEDENİYLE EL KONULDU"

İran haber ajansı Fars'a konuşan bir kaynak, Marshall Adaları bandıralı yük gemisine, İran Limanlar İdaresi ile çözülmeyen mali sorunlar yüzünden el konulduğunu ileri sürdü.

İran Limanlar İdaresi'nin daha önce mahkemeye başvurarak gemi sahiplerinin mali sorunları çözünceye kadar gemiye al konulması kararını çıkarttığını belirten kaynak, mürettebatın limanı terk ederek Hürmüz Boğazı'ndan geçmeye çalıştığını, İran yönetiminin de gemiyi zor kullanarak yeniden Bender Abbas limanına geri getirmek zorunda kaldığını anlattı.

ReutersBBC Türkçe ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0