Görüş Bildir
Haberler
'İntihar' Denilerek Kapatılan Dosya Yeniden Açıldı: Aysun Yıldırım'ın Tırnağında DNA Örneği Bulundu

'İntihar' Denilerek Kapatılan Dosya Yeniden Açıldı: Aysun Yıldırım'ın Tırnağında DNA Örneği Bulundu

2018'de İstanbul Sefaköy'de çalıştığı iş yerinde intihar ettiği öne sürülen 26 yaşındaki Aysun Yıldırım'ın kapanan dosyası, tırnaklarında bulunan DNA sebebiyle yeniden açıldı. 'Dosyayı incelediğinizde bunun bir intihar vakası olmadığını görürsünüz' diyen ailenin avukatı olayın 'Şule Çet cinayeti' ile çok ortak noktası olduğunu belirtti.

28 Şubat 2018'de Sefaköy'deki bir gümrük müşavirliğinde ihracat - ithalat sorumlusu olarak çalışan 26 yaşındaki Aysun Yıldırım, iş yerinin üçüncü katından düşerek hayatını kaybetmişti. 

Yıldırım’ın yaşamını yitirmesi kayıtlara önce ‘şüpheli ölüm’ olarak geçti. 

Savcılık soruşturmasında 'intihar' denilerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verilen dosya 25 Eylül 2018’de takipsizlik kararı sonrası kapatıldı.

Dosyanın yeniden açılması uzun bir hukuk mücadelesi verildi. 👇

DNA'nın ait olduğu O.T. hakkında yakalama kararı

DNA'nın ait olduğu O.T. hakkında yakalama kararı

Dosyada, Aysun Yıldırım’ın atladığı iddia edilen pencerede Yıldırım'a ait parmak izine rastlanmamıştı. 

Ayrıca tanıkların HTS kayıtları da dosyada yoktu.

Yapılan DNA incelemesinde ise Aysun Yıldırım'ın üç tırnağında eski erkek arkadaşı ve çalıştığı iş yerinin müşterisi olan O.T'ye ait DNA bulgularına rastlandı. 

Avukat Leyla Süren’in itirazıyla takipsizlik kararı kaldırıldı ve yurt dışına çıkış yasağı konulan O.T hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Anne Yıldırım: "Biz intihar ettiğine hiçbir zaman inanmadık"

Anne Yıldırım: "Biz intihar ettiğine hiçbir zaman inanmadık"

İki yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini ifade eden Aysun Yıldırım'ın annesi Hüsniye Yıldırım, 

'Dosyamız tekrar açıldıktan ve detaylı bir araştırma yapıldıktan sonra DNA sonuçları çıktı. Kızımın üç tırnağında DNA bulundu. Bu DNA, Aysun'un patronun arkadaşı ve aynı zamanda müşterisi olan kişiye ait. Yakalama kararı çıkarıldı. Biz ailesi olarak intihar ettiğine hiçbir zaman inanmadık. Büyük bir mücadeleden sonra gerçekler su yüzüne çıktı' diye konuştu.

Avukat Süren: "Dosyayı incelediğinizde, intihar olmadığını görürsünüz"

İki yıldır hukuk mücadelesi veren Yıldırım ailesinin avukatı Leyla Süren, dosya incelediğinde intihar vakası olmadığının net bir şekilde görüldüğünü ifade etti. 

Süren;

'Olayın oluşuyla Aysun'un bulunduğu şekil, vücudundaki izlerbirbiriyle örtüşmüyor. Bir intihar vakasıyla örtüşmüyor. Zaten bu sebeple ben dosyada bu kadar ısrarcı oldum. Dosyayı bir hukukçu olarak incelediğinizde zaten bunun bir intihar vakası olmadığını görürsünüz. Düştüğü yerde kan izi yok. Telefonla bir insan intihar etmez. Şule Çet ile çok ortak noktası var. Örneğin; pencerede parmak izleri yok. Hiç tutunmadan o dar pencereden Aysun kendini nasıl aşağı atacak? Bütün bu soruları sormak lazım' 

'Aile iki yıldır bir hukuk mücadelesi veriyor. Bunun ilk dönemlerini yalnız başına bu mücadeleyi vermişler. Bütün itirazlar yapılmasına rağmen hem savcılık hem mahkeme olayı intihar olarak kapatmış. Aile başka bir seçenek kalmamıştı. Bunun üzerine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na başvurdular. Dosyayı incelediğimde şunu gördüm. Öncelikle etkin bir soruşturma yapılmadığını gördüm. Bir ceza dosyasında maktul ortadayken hangi soruşturmalar yapılması gerekiyorsa bu soruşturmaların maalesef yapılmadığını, eksik bir inceleme ile 'intihar' denilerek kapatıldığını gördüm' şeklinde konuştu

Dosyayı inceledikten sonra öncelikle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu söyleyen avukat Süren, şöyle devam etti: 

'Dosyanın içine daha çok girdiğimizde örneğin Aysun'un cep telefonun delil listesinde olmadığını, savcılığın listesinde olmamasına rağmen maalesef karakol tarafından aileye kırık bir şekilde , sivri bir cisimle kırılmış bir şekilde iade edildiğini fark ettik. Yeni delil sebebiyle tekrar dilekçe vererek tekrar dosyanın açılmasını talep ettik. Adalet Bakanlığı da bu konuya sessiz kalmayarak dosyayı yeniden açtı, yeni bir savcı atandı. Son birkaç aydır yapılan incelemelerle, HTS ve baz istasyon kayıtları geldi. En sonunda da Aysun'un üç tırnağının içinde bizim ve ailenin şikayetçi olduğu terk ettiği erkek arkadaşının DNA örnekleri eşleşti.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
30
8
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

Dosyayı kapatanlar incelenecek mi?

Yigit Karabey

Bir genc kiz....intihar etmis ise.....mutlaka bunun altinda bir taciz yada daha kötüsü vardir... dosya kapatiliyorsa...birisi korunuyor demektir...bence!!!