Görüş Bildir
Haberler
'İnternet Erişimi, Bir İnsanlık Hakkı Olmalı'

'İnternet Erişimi, Bir İnsanlık Hakkı Olmalı'

Onedio Medya
29.12.2014 - 00:09 Son Güncelleme: 29.12.2014 - 00:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

World Wide Web'in babası, internet için çoktan atılmış olması gereken adımı bir kez daha hatırlattı!

World Wide Web'in mucidi olarak bilinen bilgisayar profesörü, milyarlarca insanın halen internete ulaşımlarının olmadığını, hükümet gözetimi ve sansürlerin arttığını söyleyerek, internetin bir insanlık hakkı olması gerektiğini söylüyor.

Tim Berners-Lee, yaptığı açıklamada, internetin eşitsizliği çözmek adına yardımcı olabileceğini söylerken, bu durumun ancak mahremiyet ve fikir özgürlüğü haklarının korunduğu takdirde gerçekleşeceğini belirtti. WWW'yi 1990 yılında hayata geçiren İngiliz, bu açıklamaları World Wide Web Foundation'ın, internetin dünya üzerindeki etkisini gösteren son raporları yayınlarken yaptı.

Web Index'in söylediğine göre çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerde bulunan yaklaşık 4.4 milyar insanın internete ulaşımı halen yok.

'Artık interneti temel bir insan hakkı olarak tanımanın zamanı geldi' cümlesini kuran Berners-Lee, 'Bunun anlamı herkese ucuz ulaşımın garantilenmesi, internet paketlerinin politik veya ticari ayrımlar olmadan sunulmasının sağlanması ve Web kullanıcılarının mahremiyet ve özgürlüklerinin nerede yaşadıklarına bakılmaksızın korunmasıdır.' diyerek sözlerine devam ediyor.

Danimarka, Finlandiya ve Norveç, internet erişiminin en yaygın olduğu ülkeler olarak dikkat çekiyor. Listenin en altında ise Yemen, Myanmar ve Etiyopya bulunmakta...

CHIP Online

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/internet...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0