Görüş Bildir
Haberler
"İnsanların Birbirlerini Öldürebileceği Noktaya Gelebileceğini Düşünmedik"

"İnsanların Birbirlerini Öldürebileceği Noktaya Gelebileceğini Düşünmedik"

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı bir televizyon programında 6-7 Ekim olaylarına ilişkin özeleştiri yaptıklarını belirterek, çözüm süreci ve Kobani eylemleriyle ilgili itiraf niteliğinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada çözüm süreci ve Kobani eylemlerine itiraf niteliğinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından bazı satırbaşları

HÜDAPAR aleyhine bir çağrı yapmadık. Toplam 51 kişi yaşamını yitirdi, 36'sı bize yakın. Kendi partililerimizin ölmesini niye isteyelim. Biz insanların birbirini öldürebileceği noktaya gelebileceğini düşünmedik.

Her gün tehdit alıyorum. Allah'ın verdiği canı Allah alır. Eşimi, çocuklarımı da tehdit ettiler. Eşimin teşhir olmasını, hedef olmasını asla istemedim. Sonra karakolda bu insanlarla kendim konuştum. Ve karakoldan alıp çıkardım.

Birkaç haftadır grup toplantılarına çıkmıyorum. Psikolojik saldırıya uğramamı anlayışla karşılıyorum. Kısa süreli rahatsızlığım oldu.

Hükümetten ayrı kendimizi de sert eleştirmemiz lazım. Belediyecilik, şehircilik konusunda modeller yaratamadık.

Müzakerenin başlıklarından biri silahsızlanmadır, PKK'nın silah bırakmasıdır. Öcalan da, 'Sekreter, danışman desteği sunabilecek arkadaşlarımla İmralı'da tartışayım. Gözlemciler eşliğinde madde madde, fıkra fıkra tartışalım. Üç gün, beş gün, bir hafta, on gün ne kadar sürede bitirirse. Bittikten sonra uzlaşıp anlaşırsak en geç Mart, Nisan ayına kadar ben PKK'dan bir kongre toplanmasını isteyip silahsızlanma çağrısı yaparım. Buna hazırım. Bunu devlet heyetine sundum' dedi.

  • Sabah
Kaynak: http://www.sabah.com.tr/gundem/2014/1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0