Görüş Bildir
Haberler
"İnsanları Spor Yapmaya Teşvik Etmeliyiz"

"İnsanları Spor Yapmaya Teşvik Etmeliyiz"

Fatih
08.04.2014 - 20:56

"İnsanları Spor Yapmaya Teşvik Etmeliyiz"

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, sporun yeni bir rekabetle karşı karşıya olduğunu belirterek, “İnsanları spor yapmaya teşvik etmeliyiz” dedi.

Antalya’nın Belek beldesindeki Susesi Luxury Resort Otel’de devam eden 12. Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (SportAccord) Kongresi’nin açılış töreninde konuşan Bach, gençlerin gelişen teknoloji sayesinde spordan giderek uzaklaştığını ifade etti. Bach, “İnsanları spor yapmaya teşvik etmeliyiz. Bu uzun vadede sporun ve hepimizin geleceği için önemli. Bizim için tek hedef sporun tüketilmesi olamaz. Spora katılım gereklidir. Tıpta ve bilimde, performans gelişimi ve sağlığın korunması konusunda gelişmeler var. Ancak yanlış ellerde bu gelişmeler sporcuların dürüstlüğüne bir tehdit olarak karşımıza çıkmaktadır” diye konuştu.

“IOC temiz sporcular için 20 milyon dolarlık fon oluşturdu” diyen Bach, dopingle mücadelede somut adımlar attıklarını ve bu konuda taviz vermeyeceklerini ifade etti.

IOC olarak dopingle mücadelede aktif olduklarını vurgulayan Bach, “20 milyon dolarlık fon kurarak temiz sporcular için girişim başlattık. Dopinge karşı araştırmalar için 10 milyon dolar ayırdık. Diğer 10 milyon ise bununla ilgili yolsuzlukların önlenmesinde kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/04/08/insanla...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın