Görüş Bildir
Haberler
New York Times: ‘İncirlik Komutanı ABD'den Sığınma Talebinde Bulundu’

New York Times: ‘İncirlik Komutanı ABD'den Sığınma Talebinde Bulundu’

ATKN
18.07.2016 - 11:06

Amerikan New York Times gazetesi, darbe girişimi nedeniyle tutuklanan İncirlik Üssü'nün Türk komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın, darbe girişimi başarısız olunca ABD'den sığınma talebinde bulunduğunu ve bu talebinin Amerikan yetkililerce reddedildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'deki darbe girişimi nedeniyle tutuklanan İncirlik Üssü'nün Türk komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın, darbe girişimi başarısız olunca ABD'den sığınma talebinde bulunduğu ileri sürüldü.

New York Times gazetesinin haberine göre darbe girişiminin başarısız olmasının ardından ABD'den sığınma talebinde bulunan İncirlik Üssü'nün Türk komutanı Tuğgeneral Van'ın talebi geri çevirildi.

Pazar günü tutuklandı

Pazar günü tutuklandı

İncirlik Üssü'nün Türk komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van

Amerikalı yetkililerin sığınma talebine olumsuz karşılık vermesiyle ABD'ye gitme umudunu kaybeden Tuğgeneral Van, dün tutuklandı. 

Darbe girişiminde düzenleyici ve birinci derecede yardımcı oldukları iddiası ile gözaltına alınan Van, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. 

Nöbetçi mahkeme, darbe girişimcilerinin emri ile Ankara ve İstanbul'daki F-16'ların uzun süre havada kalabilmesi için tanker uçakların havalandığı İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın tutuklanmasını kararlaştırdı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
6
5
3
2
0
0