Görüş Bildir
Haberler
'İnadına Destek': Haluk Levent'in Konser Geliri Güneş'in Tedavisine

etiket 'İnadına Destek': Haluk Levent'in Konser Geliri Güneş'in Tedavisine

Deniz Gök
29.11.2016 - 21:21 Son Güncelleme: 30.11.2016 - 17:26

Rock müzik sanatçısı Haluk Levent, 25 Aralık'taki konserinin gelirlerini Suruç saldırısında yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan 20 yaşındaki Güneş Erzurumluoğlu'nun tedavisi için bağışlayacağını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2015 yılındaki Suruç saldırısında boynuna isabet eden bir şarapnel parçası nedeniyle ağır yaralanan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Güneş Erzurumluoğlu için geçtiğimiz Ekim ayında sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. 

Birçok kişinin destek olduğu kampanya ile Güneş'in Basel'deki bir klinikte tedavi olması amaçlanıyordu.

Ancak Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı, Güneş'e Kabahatler Kanunu 36'ncı Maddesi gereğince Yardım Toplama Kanununa Muhalefet gerekçesiyle bin 103 lira para cezası kesti.

Saldırıdan sonra yüzde 98 engelli durumuna düştüğünü anlatan Güneş Erzurumluoğlu; 'Sadece sol kolumu kullanabiliyorum. 16 ay geçti olayın üzerinden ve 15 aydır fizik tedavi görüyorum. Devlet bize 1 yıl her gün 45 dakika seans alabileceğimizi, ikinci yıldan sonra sadece 60 seans hakkı verince maddiyat bizi çok zorladı. Yurt dışında daha ayrıntılı tedaviler var. İsviçre Basel kentinde bir klinikte denemek istedik' dedi.

Güneş, kampanya nedeniyle kesilen ceza için şunları anlattı:

Güneş, kampanya nedeniyle kesilen ceza için şunları anlattı:
İçeriğin Devamı Aşağıda

'İnsanlar bana yardım edebilmek için hesap numarası istediler. İnternet üzerinden bir kampanya yaptık. İkinci günü tanıdıklarımız izin alınması gerektiğini söyleyince hemen durdurduk ve insanlar para yatırmayı kestiler. Valiliğe giderek gerekli belgeleri sunduk. Valilikten ne zaman iyileşeceğime dair belge istediler benden. Yüzde 98 engelli diye 10 profesörün elinden çıkmış ömür boyu tedaviye muhtaçtır şeklinde bir belge verdik. Ama valilik bunu yeterli bulmadı. Şu kadar tedavi sonrası, şu kadar zamanda iyileşirim şeklinde bir yazı istediler. Doktorlar böyle bir belge veremeyeceklerini söylediler. Valiliğe gittiğimizde yasa dışı örgütlere para topladığımıza yönelik emniyetten bir belge geldiğini söylediler. Bu yüzden kampanyanın engellendiğini belirttiler. Birkaç hafta sonra bana bin 103 lira Kabahatler Kanunu'ndan ceza kesildi. Cezayla ilgili itirazda bulunduk, yasal süreç devam ediyor.'

"İnadına destek... Basel konserimin geliri Güneş'indir"

"İnadına destek... Basel konserimin geliri Güneş'indir"

Güneş'in yardım kampanyasına ceza kesilmesiyle ilgili haberlerin medyada yer bulmasının ardından, ünlü sanatçı Haluk Levent Twitter'dan bir paylaşımda bulunarak 'İnadına destek.. 25 Aralık Basel konserimin geliri Güneş'indir... Buradan duyuruyorum' dedi.

Haluk Levent, bir sonraki tweet'inde de Güneş için başlatılan yardım kampanyasının linkini paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
561
168
25
13
8
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
raheanne

Helal len sana, sesine kurban olduğum. Hadi biraz "Elfida, Aşkın Mapushane, Dağlar mı Yollar mı" Dinleyip bileklerimizi keselim.. hayırlı dinlemeler :)

Belphegor

Zor Aşk yok mu qanqa,o çok lazım şu aralar :v

qetum

Nasıl bir huhuk sistemi var amk. Yardım yapamıyorsun, belge kabul etmiyorlar birde üstüne ceza.. Allah devletin eline düşürmesin.

Belphegor

Severim Haluk Levent'i.Tek başına o ağlak rock gruplarını donunda sallar aga.Efendi gibi melankoliye düşürür adamı.Türk rock'ındaki emeği inkar edilemez.Bir ... Devamını Gör