Görüş Bildir
Haberler
İmbat Dalgası: 14 Kişi Tutuklandı

İmbat Dalgası: 14 Kişi Tutuklandı

adem kara
10.01.2014 - 08:44 Son Güncelleme: 10.01.2014 - 19:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bacanak Serbest Bırakıldı

Liman işletmesi oparasyonunda gözaltına alınan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın bacanağı Cemalettin Haberdar serbest bırakıldı.

İzmir'deki liman işletmesi oparasyonunda gözaltına alınan Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın bacanağı Cemalettin Haberdar tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Haberdar daha sonra nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Banu ŞEN / İZMİR

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...

İzmir Operasyonunda 14 Tutuklama

İzmir'deki operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Binali Yıldırım'ın bacanağı da teslim oldu.

İzmir merkezli operasyonda 14 tutuklama kararı çıktı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve sabah İzmir Adliyesi'ne sevk edilen 23 kişiden 14'ü tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Operasyon kapsamında aranan eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın bacanağı C.H. teslim oldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bu sabah İzmir Adliyesi'ne sevk edilen 23 kişinin ifadeleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınmaya başlandı.

İfadeleri alınan zanlılardan 14'ü tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderilirken, 9'u serbest bırakıldı.

Mahkeme, ifadelerin alınmasının ardından 14 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

YILDIRIM'IN BACANAĞI TESLİM OLDU

Öte yandan operasyon kapsamında aranan Binali Yıldırım'ın bacanağı işadamı C.H. avukatı ile birlikte İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu.

İş adamı C.H, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, nitelikli dolandırıcılık' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, 6 Ocak 2014 tarihinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operayonda 27 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 23'ü sorgularının ardından bu sabah İzmir Adliyesi'ne sevk edilmişti.

'HABERİM YOK'

Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiği Beydağ ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • Radikal
Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/izm...

İmbat Operasyonunda 14 Tutuklama!

İzmir'de düzenlenen 'İmbat Operasyonu' kapsamında gözaltına alınan ve nöbetçi mahkeme tarafından 7. sulh ceza mahkemesine sevk edilen 14 zanlının tamamı tutuklandı. Ancak, zanlılardan birinin soruşturma kapsamında değil başka bir suçtan tutuklandığı bildirildi.

Öte yandan operasyon zanlıları arasında yer alan ve bugün teslim olan Bakan Binali Yıldırım'ın bacanağı Cemalettin Haberdar'ın polisteki ifadesi tamamlandı. Yazılı ifade dosyasıyla, beraberinde avukatıyla polise teslim olduğu öğrenilen Haberdar saat 19.30 sıralarında Bayraklı'daki Adliye Sarayı'na getirildi.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?...

'İmbat Dalgası'nda Sıcak Gelişme

İZMİR'de, 'İmbat Dalgası' adıyla Liman İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltında bulunan 24 zanlıdan 1'i polis ifadesinin ardından serbest kaldı. Adliyeye gönderilen 23 zanlıdan 14’'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Zanlıların teknik takip sırasındaki telefon görüşmelerinde sık sık rüşvet amaçlı alınan para, elbise gibi konulardan bahsettikleri, hatta banka havalesi sırasında rüşvet parasından kesilen 5 TL için de yine görüşme yaptıkları kesintinin nedenini sorguladıkları ortaya çıktı.

İzmir Liman İşletmesinde yolsuzluk yapıldığı yönünde ihbar mektubunun ardından başlatılan soruşturmanın tamamlanmasıyla, 5 ilde 27 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Bugün sabah saatlerinde 23 zanlı da adliyeye sevkedildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı 23 zanlıdan 14’'ünü tutuklama talebiyle mahkemeye gönderdi.

SIK SIK İBAN NUMARALARI PAYLAŞMIŞLAR

Polisin soruşturma kapsamında yaptıkları telefon dinlemelerinde ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. Gözaltındaki zanlılardan T.Ç.A.'nın Van Gölü'nde ulaşımı sağlamak için kullanılacak olan deniz araçlarının pazarlığı sırasında Van Gölü Feribot İşletme Müdürü Ş.Ç.'ye rüşvet pazarlığı içeren “Ş. ağabey, Nasılsınız, Size telefonda bahsettiğim gibi, Yenican sallarının tanesini 5850 TL’ye verebiliriz, Sal başına 565 TL size yazarım yani 565 x 28: 15820 TL size takdim ederim. Salları 5 haftada teslim ederim. Başka bir isteğiniz var mı? Saygılarımlaö diye mail attığı belirlendi.

Telefon görüşmelerinde diğer zanlılar gibi sık sık IBAN numarasını bağlantı kurdukları şirketlerin temsilcilerine veren zanlılardan Ş.Ç.'nin bir telefon görüşmesinde ise, paradaki kesintinin sohbetini yaptığı ortaya çıktı. Ş.Ç.'nin, 10 bin TL yatması gerekirken, görüşmede hesaba 9 bin 995 TL yatırıldığını, 5 TL'lik kesintinin nedenini öğrenmek için de görüşme yaptığı, sonunda da bunun banka masrafı olduğuna karar verdikleri de yer aldı.

Bazı resmi görevlilerin de şirket sahiplerinden takım elbise, gömlek aldıkları, telefon paralaranı ödettikleri de tapelerden anlaşıldı.

RÜŞVETTEN BIKMIŞLAR

Ayrıca gözaltında bulunan bazı şirket sahibi ile çalışanlarının da kendi aralarındaki konuşmalarda, liman işletmesinde görevli memurların gemi boşaltım sıralarını bekletmeden yaptırmak için rüşvet tarifelerini çok arttırdıklarından yakındığı da dikkat çekti. Şirket yöneticilerinin kendi aralarındaki konuşmalarda yakınma ifadeleri bu işler yapılırken dönen rüşvet çarkını da gözler önüne serdi.

X : Abi bunların derdi bitmiyor. Dün de Ş. aradı benim sıkıntım var, nedir sıkıntın abi dokuz milyar, bak sanki şey istiyor.

Y : Sıkıntıları biter mi bunların ya

X : Ya dokuz milyar, bakarız abi ben bi ortaklarla konuşayım da inşallah yardımcı oluruz dedim. Çıktım ne diyeyim abi yani

....

Y : Ya o dokuz o ister yarın T. başlar biraz sıkıntım var gönder on bin dolar, yirmi bin dolar. Allah yardımcımız olsun.

X : Ya yapılacak, ya bu iş yapılcak bir iş değil

Y : Yeter ya artık yeter. Yemek yiyecekseniz, rakı içecekseniz her zaman misafirim olun arkadaşım bana para demeyin artık. Param yok benim, işim de kalmadı dedim

X : Abi yok ki bunlar doymuyor ki bunlar

Y : Doymuyor, doymuyor abiciğim valla Allah yardımcımız olsun

X : Bunların hiç derdi de bitmiyor. Bunlar yani anlamadım gitti ya bu kadar haram para ile haram para bu kadar

......

X : Ya A.’nın gözünün yağını yiyeyim ya A. orda garibin tekiydi ya

Y : A.’yı çocuğu bedava koşturuyorduk ya vallahi hiç kıymetini bilmedik

X : Çok en fazla isterse bi yirmi bana yirmi kontür göndersene derdi ya

Y : Aynen onun kontür derdi vardi veriyorduk kontür geçiyorduk

X : Bana diyordu ki ya çayım kahvem kalmadı bi çay kahve bir şey olursa çocuklara bıraktırıver bana derdi. En büyük masrafi oydu, arada bi telefonu ödeyiver derdi o otuz lira kirk lira olurdu.

X : Aynen abi aynen aynen garibim adamcağızı yediler gitti işte

Y : Yediler gittiler tabi ya burda yemeyi beceremeyen yedirmeyi beceremeyen duramaz ki abi bunlar böyle burası, burası sistemi b.ktan

X : Yapcak bir şey yok artık

Y : Abi bu işin içine girdim burdan çıkmak istiyorum ama nasıl çıkcam bilmiyorum  

Taylan YILDIRIM- Kadir ÖZEN- Yusuf YAVUZ/ İZMİR, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0