Görüş Bildir
Haberler
'İki Cumhurbaşkanı İki Başbakan' Tartışması

'İki Cumhurbaşkanı İki Başbakan' Tartışması

Batuhan
22.08.2014 - 12:03 Son Güncelleme: 22.08.2014 - 12:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın Köşk kesin seçim sonuçlarının YSK’da yayınlanmasına rağmen başbakanlığı bırakmaması tartışılırken, kendinden sonra başbakanlık koltuğunu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bırakacağını duyurması, ‘İki cumhurbaşkanı iki başbakan’ eleştirisini gündeme getirdi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 15 Ağustos’ta açıkladığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin sonuçları, geçen 7 güne rağmen Resmi Gazete’de yayınlanmadı.

Kesin sonuçların Resmi Gazete’de yayımlamasından sonra Erdoğan’ın başbakanlık görevinin sona ereceği belirtiliyor. Yaşanan bu gelişme Anayasa’ya aykırılık tartışmalarını gündemde tutarken, dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve dolayısıyla başbakan adayı olarak açıklanması yeni bir tartışmaya yol açtı.

Yapılan yorumlarda “ülkenin iki cumhurbaşkanı ve iki başbakanı olduğu” tepkisi vardı. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den görevi 28 Ağustos günü devralacak.

Yeni süreçte takvim ise şöyle işleyecek:

AK Parti’nin 27 Ağustos’ta yapılacak birinci olağanüstü kongresinde aday olarak girecek Davutoğlu, Erdoğan’dan sonra partinin yeni lideri olacak. 28 Ağustos’ta ise Erdoğan yemin ederek, yeni görevine resmen başlayacak. Böylece Başbakanlık görevi de resmen sona erecek. Bir gün sonra yani 29 Ağustos’ta ise Erdoğan hükümet kurma görevini verecek. Davutoğlu’nun da 7 gün içinde kabineyi kurması gerekecek. Yeni Başbakan olacak Davutoğlu önderliğindeki hükümet en geç 11 Eylül’de göreve başlayacak.

nediyor

Kaynak: http://nediyor.com/2014/08/22/iki-cum...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0