Görüş Bildir
Haberler
'İki Bin Kişi Dinlenecek, Paralel Yapının İşi Olarak Gösterilecek'

'İki Bin Kişi Dinlenecek, Paralel Yapının İşi Olarak Gösterilecek'

adem kara
24.04.2014 - 10:29

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB), aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Mustafa Sarıgül ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da yer aldığı iki bin kritik ismi ‘ dinlendi sonra da kayıtları silindi ’ gibi gösterip, olayı ‘ paralel yapı’nın üzerine yıkacağı iddia edildi.

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın Zaman gazetesi, Bir TİB çalışanının çeşitli gazete ve gazetecilere gönderdiği öne sürülen ihbar mektubuna dayandırdığı haberinde ifadeleri kullandı: “ Paralel yapı tarafından dinlenmiş gibi göstermek için, TİB Başkanı Cemalettin Çelik’in talimatı ve baskısıyla iki bin civarında tanınmış kritik şahsiyetin ‘IMEI’ numaraları, eskiden dinlenen numaralarmış gibi sisteme girildi, kayıtlar sonradan bulunabilecek şekilde silindi. ”

Kayıtların daha sonra ‘telekulak skandalı‘ olarak medyaya servis edileceği iddia edilirken, ilgili kurumlardan yalanlanma gelmediğine dikkat çekildi.

‘Normal zamanda olmayan şeylere savaş durumunda müsaade edilir’

Bayram Kaya imzalı habere göre, ihbar mektubunda “TİB Başkanı’nın odasında topladığı personeli ikna için ‘Şu an bir savaştayız. Normal zamanda olmayan bazı şeylere savaş durumunda müsaade edilmiştir’ dediği” öne sürüldü.

Dinleme listesinde yer alan isimlerden bazıları şöyle sıralandı:

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP lideri Deniz Baykal; CHP’den İsa Gök, Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül, Emine Ülker Tarhan, Faruk Loğoğlu ve Gürsel Tekin; milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, eski emniyet müdürü Emin Arslan; gazeteciler Emin Çölaşan, Erdal Şafak ve Sedat Ergin, işadamları Erdoğan Demirören, Remzi Gür ve Murat Sancak, İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, eski emniyetçi Hanefi Avcı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/iki-bi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0