Görüş Bildir
Haberler
'İhsanoğlu'nu Evimize Sevgili mi Alacağız?'

'İhsanoğlu'nu Evimize Sevgili mi Alacağız?'

Fatih UZUN
18.07.2014 - 20:45

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP ve MHP'nin çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek, 'Dediler ki 'tanıdıkça seveceksiniz' ya evimize sevgili mi alacağız? 71 yaşına kadar bu milletin yüzde 99.5'inin tanımadığı bir insanı, 'tanıdıkça seveceksiniz' diye siyasi bir anlayış olabilir mi?' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önceki gün sağanak yağışın etkili olduğu Edirne'nin Uzunköprü ilçesine gitti. Derelerin taşması sonucu selden etkilenen Sığırcılığı, Çakmak ve Kiremitçisalih köylerinde incelemelerde bulundu. Müezzinoğlu, şu anda tesbit yaptıklarını ve daha sonra gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Yoğun yağışlar sonrası ortasından geçen derenin taşmasıyla 3 evin yıkıldığı Sığırcılı köyünde çizme giyerek incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, yoğun suların arasından traktörle mahsur kaldığı evinden kurtarılan Sevdiye Aras'ı ziyaret etti. Müezzinoğlu'na ziyaretinde sırasında, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız da eşlik etti.

'Ekmeleddin ihsanoğlu'nu kim planladı?'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, incelemelerinin ardından Edirne'ye geldi. Ak Parti teşkilatını ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. MHP ve CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kimsenin tanımadığını belirten Müezzinoğlu, 'Sanki milletin aklı yok. 'Aklı var' diye kabul etseler bunları yapabilmeleri mümkün değil. 'Bidon kafalı' diyorlar ya, sanki milleti bidon kafalı olarak mı görüyorlar? Anlamakta gerçekten zorlanıyorum. CHP'nin parti meclisi, genel başkan yardımcıları, açıklandığı gün Ekmeleddin Muhammed İhsanoğlu'nun adını yüzde 80'i bilmiyordu.

Böyle bir milli irade, demokrasi olabilir mi? Çatı aday, çatı adayı kim planladı. Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli dışında ki onların da bildiğini zannetmiyorum. Çatı adayını planlayan kim? O güç kim? CHP'liler, MHP'liler, partinin üst yönetimlerine şu soruyu sorsunlar: Ekmeleddin İhsanoğlu'nu planlayan güç, irade kim? Milli iradeyse bizim partimizin genel başkanı dahil, hiç birinin bilmediği biri nasıl milli irade adına cumhurun reisi makamına götürülebilir. Onlara bir görev düştü. 'Biz size paraşütle bir aday gönderiyoruz.

O adayı bilip bilmemenizin önemi yok. Çatınızdan bir aralık açacaksınız, onu oradan içeri alacaksınız.' Size düşen görev bu dediler. Bunlarda bu görevi yerine getirdiler. Böyle bir milli irade olmaz. Böyle halktan yana siyasi parti olmaz. Bu parti 'Ben Atatürkçüyüm, Cumhuriyet'in kurucusu bir partiyim' deme haklarını ne yazık ki her geçen gün sıfırladı. Şimdi eksiye getirmeye başladı' dedi.

'Evimize sevgili mi alacağız'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Halk tanıdıkça sevecek' sözü üzerinden eleştirilerine devam eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şöyle devam etti:'Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin Ondan sonraki günde 'tanıdıkça seveceksiniz' dediler. ya evimize sevgili mi alacağız? 71 yaşına kadar bu milletin yüzde 99.5'inin tanımadığı bir insanı, 'tanıdıkça seveceksiniz' diye siyasi bir anlayış olabilir mi?

71 yaşına kadar bu insanı bu ülkede Edirne'de 3 kişi tanımıyorsa, Kırklareli'nde, Tekirdağ'da 5 kişi tanımıyorsa, CHP, MHP, diğerlerini saymıyorum zaten, onları hep garnitür olsun diye getiriyorlar, tanımıyorsa benim ne zorum var da tanıdıkça seveyim. 71 sene onun, beni sevin tanıyın diye bir derdi olmadıysa, şimdi de gene alay eder gibi diyor ki 'Sevgi ekmek için, saygı ekmek için, düşünüyorum ya bu millete 70 yıldır, sevgi ekmediysen, saygı ekmediysen sana düşen bir şey var.

Kendi yüreğine bu milletin sevgisini ek, kendi yüreğine bu millete saygı duygusunu ek. 70 yıldır yapmadığını ne yazık ki bu millete edep, sevgi, saygı, hukuk dersi verecek gibi sevgi ekmeye geliyor beyefendi. Vitrinlerde gezerek, yeniden yeni bir vitrine talip olma, arkadaşlar hangi sevgi ekmesi ya. Senin vicdanının millet sevgisine ihtiyacı var.'

CNNTürk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0