Görüş Bildir
Haberler
"TÜSİAD Kendi Ülkesine Yabancı"

"TÜSİAD Kendi Ülkesine Yabancı"

Batuhan
28.01.2014 - 12:36

"TÜSİAD Kendi Ülkesine Yabancı"

Erdoğan: Kendi ülkesini karalayan bir işveren örgütünü dünyada bulamazsınız. Dünyanın her yerinde de bu yapılanan adı ihanettir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , “Yabancı sermaye Türkiye’ye gelmeye devam edecek ama öyle görünüyor ki, TÜSİAD gibi kuruluşlar kendi ülkelerine yabancı kalmaya devam edecekler. Kazanan artık belli çevreler değil 76 milyon olacak” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP Grup Toplantısı’nda konuşuyor.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Brüksel ziyaretimizde Avrupalı dostlarımızın tek taraflı bilgilendirildiğini gördük.

Birinci derecede bilgilendirilme kaynaklarını AB bakanlığımız olduğunu kendilerine hatırlattık.

Bu tür yanlış bilgilendirilmelerinin yabancısı değiliz. Gerek 11 yıllık iktidarımız gerekse önceki dönemlerde Türkiye kampanyalarla karalanmaya çalışıldı.

Maalesef bu kampanyaların bazıları içeriden bazı kesimlerin eliyle yürütülmüştür.

'İhanet boyutunda plan'

Topyekun Türkiye ekonomisi hedef alınarak 76 milyonun bir arada yolculuk ettiği bir geminin dibi delinmek istenmiştir.

Son derece basit ihanet boyutunda bir planı devreye sokmak istiyorlar.

Gezi olaylarında bunu gördük. Ekonomiyi durdurma çağrısı yapanlar oldu. İhanet boyutundaki tüm bu çabalara rağmen Türkiye ekonomisi istikrarla büyümeye devam etti.

Onlar tüketmeyin dedikleri halde 2002 yılında 91 bin otomobil satılmıştı. 2013’te ise rekoru yeniledik ve tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştık. 665 bin yeni otomobil satışı gerçekleşti.

2013’te 2 milyon 591 bin yeni buzdolabı satıldı. Çamaşır makinesinde durum aynı 2013’te 1 milyon 992 bin adet çamaşır makinesi satıldı ve yeni bir rekor elde edildi.

‘Bunun adı ihanettir’

Bir takım işveren örgütlerinin uluslararası sermayeye yaptıkları çağrıları kendi ülkelerine yaptıkları tehditleri uluslararası finans çevreleri dikkate almıyor.

Kendi ülkesini karalayan bir işveren örgütünü dünyada bulamazsınız. Dünyanın her yerinde de bu yapılanan adı ihanettir.

Dünya Yatırım Ajansları Birliği 24 Ocak’ta Güney Afrika’da toplandı ve Türkiye’nin yatırım ajansını oy birliği ile başkanlığa seçti.

Türkiye başkan olunca başkan yardımcılığına da Azerbaycan yatırım destek ajansı seçildi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye gelmeye devam edecek ama öyle görünüyor ki, TÜSİAD gibi kuruluşlar kendi ülkelerine yabancı kalmaya devam edecekler. Kazanan artık belli çevreler değil 76 milyon olacak.

‘Her şeyi anlattık’

Brüksel’de muhataplarımıza olanların iç yüzünü tüm açıklığı ile anlattık.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande 22 yıl sonra Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan ilk cumhurbaşkanı oldu. Önemli değerlendirmelerde bulunduk.

Haftaya Almanya ziyaretimiz var. Şansölye Merkel ile önemli görüşmelerde bulunacağım.

Bu akşam da Tahran’a hareket ediyoruz. İran temaslarımızın da gerek Türkiye-İran ilişkileri gerekse bölgesel meseleler konusunda hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum.

Suriye’de ortaya çıkan işkence fotoğrafları dünyada sarsıcı bir etki yarattı.

‘Din adamları kedi köpek eti için fetva veriyor’

Yermuk kampında bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar açlıktan hayatını kaybediyor. Oradaki din adamları kedi ve köpek yenmesi konusunda fetvalar verdiklerini biliyoruz.

Hala utanmadan sıkılmadan Suriye’nin dışişleri bakanı Türkiye ve körfez ülkelerine hakaret edebilecek kadar densizleşebiliyor.

Suriye’de rejim fotoğrafçısının çektiği fotoğraflar meselenin ciddiyetini ortaya koydu.

Kimyasal silahlarla toplu halde öldürülen çocukların görüntüsü karşısında vicdanı olan herkes mahcup olacaktır. Ama yüzbinlerce insan da konvansiyonel silahlarla öldürülmüştür.

Suriye meselesinin çözümü için uluslararası platformlarda uyarıcı bir rol oynadık. Suriye politikamızı kıyasıya eleştiren bir CHP’ye rağmen dik durduk.

MİT’in TIR’larına kanun dışı saldırı düzenlemelerine rağmen dik duruşumuzdan vazgeçmedik.

Birileri çıkıp alçakça haince MİT’e karşı sabotaj düzenlese de biz büyük devlet sorumluluğu ile kardeşlerimize yardım taşımaya devam edeceğiz.

Kahire’de de yine kan döküldüğüne şahit olduk. Bu katliamlara neden olan Sisi mareşal oldu. İşte askeri yönetimlerin taltif anlayışı odur. Yakında kendisini Mısır’ın cumhurbaşkanı seçerlerse şaşırmayın.

MHP seçim bürosuna saldırı

MHP bürosu önünde bir tartışma sonrası silahlı saldırı nedeniyle bir vatandaşımız hayatını kaybetti. İstanbul emniyetimiz çok kısa sürede olayın üzerine giderek olaya karışanları gözaltına aldı.

Şişli Belediyesi’ne de dün akşam provokasyon amaçlı saldırı düzenlendi. Van’da adayımıza yapılan saldırılar bir kenara bırakılamaz.

İki kez adayımızın evine ses bombası atıldı. Bütün bu saldırıları sağduyu ve soğukkanlılıkla karşıladık.

Seçim bürolarına yapılan saldırı sebebi ne olursa olsun milli iradeye yönelik bir saldırıdır.

Bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm MHP camiasına başsağlığı mesajlarımızı şahsım grubum ve partim adına iletiyorum.

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/basbakan-erdo...

"İhanet Boyutunda Bir Planı Devreye Sokmak İstiyorlar"

Başbakan Erdoğan, 'İhanet boyutunda bir planı devreye sokmak istediler ve hala da istiyorlar' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'İhanet boyutunda bir planı devreye sokmak istediler ve hala da istiyorlar' dedi.

Başbakan Erdoğan, 'Kampanyalarla Türkiye demokrasisi yıpratılırken ekonomisine darbe vurulmaya çalışıldı' ifadelerini kullandı.

Suriye barış görüşmelerinin ilk dört gününde insani yardım konularındaki istişarelerin sonuçsuz kaldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, 'Utanmadan Suriye'nin dışişleri bakanı Türkiye'ye körfez ülkelerine hakarat edecek kadar densizleşiyor' ifadelerini kullandı.

Yermuk'ta yaşanan insanlık dramına da değinen Başbakan Erdoğan, Yermuk'ta şu ana kadar ölenlerin sayısının 73'e ulaştığını belirterek, 'Abluka devam ederse ölümlerin artacağı ifade ediliyor. Yermuk kampında hapsedilenler çok büyük bir açlıkla mücadele ediyor' dedi.

Başbakan Erdoğan, Suriye'deki savaş suçlarını ortaya koyan fotoğraflara ilişkin olarak da 'Suriye'deki fotoğraflar ülkedeki insanlık dışı tabloyu ortaya koydu' ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Almanya'ya yapacağı ziyaretin Türkiye-AB ilişkileri açısından çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/280052...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0