Görüş Bildir
Haberler
'İddialı Olmasam Aday Olmazdım'

'İddialı Olmasam Aday Olmazdım'

Ulaş
01.07.2014 - 20:55

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim kampanyasına memleketi Yozgat’tan başladı. İhsanoğlu, 'İlk kez Yozgat’tan bir Cumhurbaşkanı çıkacak, iddialı olmasam aday olmazdım' diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim kampanyasına memleketi Yozgat’tan başladı.

'Bozok yaylasının yiğit evladı'

İhsanoğlu, kente araç konvoyu eşliğinde kendisi için hazırlanan ve üzerinde, “Bozok yaylasının yiğit evladı, birliğimizin teminatı Ekmeleddin İhsanoğlu” sloganlarının yer aldığı seçim otobüsüyle girdi.

Valiliği ziyaret eden İhsanoğlu’nun şehirdeki ikinci durağı babasının doğduğu ev oldu.

“Benim köklerim burada”

150 yıl önce yapılan evde İhsanoğlu’nu akrabaları ve mahalleli karşıladı. Burada kendisine hediye edilen ve içinde yiyecek olan bir çıkını iftar saatinde açmak üzere alan İhsanoğlu, gazetecilere evin kendisi için önemini anlattı:

“Burası 150 sene önce yapılmış. Dedem Hacı Azizoğlu’nun konağı. Babam, amcam, halam hepsi burada doğmuş. Zaman içinde konak bu hale geldi. Bende buranın 1930’lu yıllarda çekilmiş bir fotoğrafı var. Bir kaç sene önce burayı eski haline dönüştürmek için girişimlerde bulundum. Burayı etraftaki arsalarımızla birlikte Bozok Üniversitesi’ne hediye ettim. Konağın aslının aynısı da üniversite kampüsünde yapıldı. Ben kendime ait ilk 10 bin kitabı da Bozok Üniversitesi’ne bağışladım. İslam Kalkınma Örgütü Genel Sekreterliğim döneminde bana hediye edilen bazı değerli eşyaları da üniversiteye bağışlayacağım. Benim köklerim burada. Başka bir şey diyenler, mahalleliyle, Yozgatlıyla görüşsün.”

“Bu saati Çankaya’ya koyacağım”

İhsanoğlu, babaevini ziyaret ettikten sonra Yozgat sokaklarında esnaf ziyareti yaptı. Bu sırada kendisine hediye edilen bir saati, “Ben bunu Çankaya’ya koyacağım. Çankaya Köşkü için alıyorum.” diyerek aldı. İhsanoğlu, “İlk kez Yozgat’tan bir Cumhurbaşkanı çıkacak. İddialı olmasam aday olmazdım.” diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, esnaf ziyaretinin ardından aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla iftarda biraraya geldi.

  • Gonca Şenay / Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0