Görüş Bildir
Haberler
‘İddialar Doğruysa Oylama Tekrarlanmalı’

‘İddialar Doğruysa Oylama Tekrarlanmalı’

Batuhan
05.06.2014 - 15:00

‘İddialar Doğruysa Oylama Tekrarlanmalı’

UEFA Başkanı Michel Platini, Katar hakkındaki yolsuzluk iddiaları doğruysa 2022 Dünya Kupası oylamasının tekrarlanması gerekeceğini söyledi.

Platini 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülkenin belirlendiği oylamada tercihini Katar’dan yana kullanmıştı ve fikrini değiştirmiş değil.

Bununla birlikte Fransız L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada “Ortaya koyulan yolsuzluk örnekleri kanıtlanırsa yeni bir oylama ve cezalandırma gerekecektir” dedi.

Bir FIFA savcısının 2010’da yapılan oylamalar hakkındaki raporunu gelecek hafta tamamlaması bekleniyor. Bu oylamalarda Rusya 2018, Katar ise 2022 kupasına ev sahipliği yapma hakkı kazanmıştı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Platini’nin Katarlı Eski FIFA İcra Kurulu Üyesi Mohamed bin Hammam ile oylama öncesinde gizlice buluştuğunu yazmıştı. Platini bu iddiaya karşı görüşmenin gizli olmadığını, adının lekelenmeye çalışıldığını söyledi.

Bir başka İngiliz gazetesi The Sunday Times ise bin Hammam’ın Dünya Kupası’nın kendi ülkesinde düzenlenmesi için FIFA yetkililerine beş milyon dolar rüşvet verdiğini öne sürdü. Katar bin Hammam’ın kupanın organizasyonunda ne resmi ne de gayriresmi olarak bir rol üstlendiğini bildirdi.

Bin Hammam, FIFA'nın yakın geçmişindeki en tartışmalı kişilerden biri. Katarlı eski yönetici, 2011'deki başkanlık yarışında etik dışı davrandığı gerekçesiyle FIFA'dan ömür boyu men cezası almıştı. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) 2012'de cezayı iptal etmişti.

Kaynak: Al Jazeera ve ajanslar

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/idd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0