Görüş Bildir
Haberler
Özgecan'ın Babası: ‘İdam Çözüm Değil’

Özgecan'ın Babası: ‘İdam Çözüm Değil’

Onedio Medya
16.02.2015 - 16:08 Son Güncelleme: 16.02.2015 - 20:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgecan Aslan'ın bıçaklanıp yakılarak öldürülmesiyle yeniden gündeme gelen idam tartışmalarına Özgecan'ın babasından yorum geldi: İdam gelsin ama çözüm değil.

Mersin'de vahşice katledilen 20 yaiındaki Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, caydırıcı olması için idam cezasının gelmesini istediğini ancak bunun çözüm olmayacağını söyledi. Her kişinin peşine bir jandarma takılamayacağını da ifade eden Aslan şöyle konuştu:

'Her insanın vicdanı kendi jandarması olacak. Kendini, nefsini birebir kontrol etmeyi bu insanların öğrenmesi gerekiyor. Bu insanlar, kimin kendilerine kötülük yaptırdığının farkında değil mi, bilmiyor mu? Kötülüğü insan yapmıyor, kötülüğü insanın içindeki o mahlûkat yaptırıyor. Güzel olanı seçelim, güzel olanı tercih edelim. Henüz barış varken güzel olana teslim olalım. Barışa teslim olursak çirkin olan hiçbir şey kalmaz.'

Anne Songül Aslan ise, 'Allah devlet ve milletimizden razı olsun. Çok büyük desteklerini gördük. Allah hepinizden razı olsun. Çok üzgünüm, yavrum gitti benim. Başka anne ve babaların canları acımasın. Adalet yerini bulsun. Hak ettiği cezayı çeksin. Benim kızımın kanı yerde kalmasın. Gereken cezayı bulsun, bu katliamı yapanlar idam edilsin' dedi.

'Erdoğan söz verdi'

Baba Mehmet Aslan, taziye çadırında kendilerine başsağlığına gelen MHP Mersin milletvekilleri Mehmet Şandır ve Ali Öz ile Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ile de görüştü. Mehmet Aslan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayarak adaletin yerini bulacağı sözünü verdiğini anlattı.

'Bugün milletimizin bir olma zamanıdır. Bir olursak, iri, diri olursak bundan sonra hiç bir meleğin kanadı kırılmaz. Bugün bizim meleğimizin kanadı kırıldı, yarın başka meleklerin kanadı kırılacak. Artık kimse nefsinin hesabını yapmasın, kimse kimseye bir söz söylemesin. Kim ne söyleyecekse kendi nefsi için söylesin. Hiç kimse kimsede suçu aramasın. Herkes kendinde ne arayacaksa arasın. Bu kadar güzel insan bizim yükümüzü, acımızı paylaşmak için geldiler. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Şükran ve minnet duygularımı onlarla paylaşıyorum. Sağ olun, eksik olmayın, Allah herkesten razı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.'

Özgecan Aslan'ın ölümüyle hükümet kanadından 'idam gelmeli' ya da 'idam tartışılmalı' açıklamaları yapılmıştı. Son olarak, Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya da, 'Kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde' idam cezasının tartışılması gerektiğini savunmuştu.

DHA, Al Jazeera Turk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0