Görüş Bildir
Haberler
'İç Güvenlik Paketi Sıkıyönetim İlanıdır, Genel Grev İçin Bir Araya Gelmeliyiz'

'İç Güvenlik Paketi Sıkıyönetim İlanıdır, Genel Grev İçin Bir Araya Gelmeliyiz'

Ulaş
05.02.2015 - 19:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sokağa sıkıyönetim getireceği eleştirilerinin hedefindeki İç Güvenlik Paketi’nin direniş çadırlarındaki işçileri de ‘makul şüpheli’ haline getireceğini savunan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ‘genel grev i işaret etti.

Metal işçilerine getirilen grev yasağını ve kıdem tazminatının kaldırılması tartışmalarını da hatırlatan Beko, “Türkiye’de genel grevle ilgili konfederasyonların bir araya gelerek bazı şeyleri gözden geçirmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.1 Mayıs’ta adı konulmayan bir sıkıyönetim ilan edilmişti

Taksim’in işçilere kapatıldığı ve polis terörüne sahne olan 1 Mayıs 2014’te  ‘halkı kışkırtmakla’suçlanan DİSK, KESK, TTB ve TMMOB yöneticilerinin yargılandığı davanın ilk duruşması yarın görülecek.

Antalya’da DİSK Bölge Temsilciliği’ni ziyaretinde davayı değerlendiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs günü İstanbul’da adı belli olmayan bir sıkıyönetim ilan edildiğini söyledi.Hesap sorulması gereken biz değil, onlar

Polisin çok erken saatlerde tazyikli suyla biber gazlı saldırıya başladığını anlatan Beko, o gün yaşananları ‘devlet terörü’ olarak nitelendirdi.

Beko, “Aslında yargılanması gereken 1 Mayıslar, işçiler, memurlar, emekliler, öğrenciler değil, halk değil, İstanbul valisi ve hükümet olması gerekir. İki dönem oldu, hükümet yetkilileri İstanbul valisi aracılığıyla her tarafı kan gölünü çevirdi. Hesap sorulması gereken biz değil, onlardır” diye konuştu.Türkiye, polis devleti olacak

DİSK lideri 1 Mayıs davası arifesinde meclise sunulan ve‘sıkıyönetim yasası’ olarak tanımlanan ‘İç Güvenlik Paketi’nin, gelecek dönemde işyerlerinde kurulan direniş çadırlarındaki işçileri bir anda makul şüpheli hale getireceğini savundu.

Paketin işçilerle birlikte Türkiye’de demokrasi, adalet, özgürlük mücadelesi veren diğer toplum kesimlerini de birer ‘makul şüpheli’ye dönüştüreceğini vurgulayan Beko, “Eğer bu tasarı meclisten geçerse Türkiye’de sıkıyönetim ilan edilmiş olacak. Dolayısıyla Türkiye bir açık cezaevine dönüşecek. Türkiye, polis devleti olacak” dedi.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/disk-baskani-...

Genel grevle ilgili bir araya gelmeliyiz

Genel grevle ilgili bir araya gelmeliyiz

Bu tasarının meclisten geçmemesi için alanlara çıkacaklarını belirten Beko, genel grevin gündemde olup olmadığına yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Genel grev sadece DİSK’e özgü bir şey olmaması gerekir. Eğer bir genel grev yapılacaksa mutlaka grevi ortak, birlikte, DİSK, Türk-İş, Hak-İş, KESK, Tabip Odası, TMMOB birlikte yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Aslında grevlerin yasaklandığı, kıdem tazminatlarımızın da ortadan kaldırılmak istendiği bir dönemde iç güvenlik yasasının gündeme gelmesini alt alta toplayacak olursak, Türkiye’de genel grevle ilgili konfederasyonların bir araya gelerek bazı şeyleri gözden geçirmesi gerekir diye düşünüyorum.”

Bu aslında Türkiye işçi sınıfının grevi

Beko, Bakanlar Kurulu’nun ‘milli güvenliği bozucu nitelikte’olması gerekçesiyle 60 gün ertelediği metal iş kolunda greve ilişkin de Danıştay’dan çıkacak kararı beklediklerini söyledi.

Bu grevin sadece Birleşik Metal-İş ya da metal işçilerinin grevi olmadığını belirten DİSK lideri, “Bu aslında Türkiye işçi sınıfının, dünya emek hareketinin de grevi” dedi.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/disk-baskani-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0