Görüş Bildir
Haberler
‘Husiler İçin Güvenli Yer Kalmayacak’

‘Husiler İçin Güvenli Yer Kalmayacak’

ATKN
30.03.2015 - 10:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e başlatılan 'Kararlılık Fırtınası' Operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, 'Gelecek günlerde Husi milis toplulukları için güvenli hiçbir yer kalmayacak' dedi.

Tuğgeneral Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hava üssünde düzenlediği basın toplantısında, koalisyon güçlerinin Yemen topraklarını havadan kontrol altına aldığını, Aden yakınlarında sürekli devriye uçuşları yaptığını söyledi.

Husilerin, Aden çevresindeki her hareketlenmesinin uçakların hedefinde olacağını ve gelecek günlerde baskınların artacağını dile getiren Asiri, 'Gelecek günlerde Husi milis toplulukları için güvenli hiçbir yer kalmayacak' dedi.

Gün içindeki operasyonlar hakkında bilgi veren Asiri, 'Bugün, sınır yakınlarında bulunan Husi gruplar ile silah depoları hedef alındı. Husiler, yönetime yaptıkları darbenin ardından çeşitli kentlerde büyük oranda silah depoladı. Bu silah depoları ile cephaneliklerin yerinin belirlenmesi ve bombalanması için çalışmalar yapılıyor' diye konuştu.

Asiri, Husilerin, bölgesel bir ülkeyle anlaşma yaptığını anlatarak, 'Koalisyon güçleri, örgüte yardım götüren toplulukları hedef alıyor. Kimsenin Husilere herhangi bir yardım yapmasına izin vermeyeceğiz' ifadelerini kullandı.

Yemen-Suudi Arabistan sınırındaki sivillerin durumuna dair Asiri, 'Şu an Suudi Arabistan sınırında durum güvenli. Bölge halkını korumak için bir plan var. Olayların gelişimine göre bölgenin boşaltılması gerekir mi gerekmez mi değerlendirilecektir' dedi.

'Kara operasyonu gerekirse yapılır'

Asiri, hava saldırılarının yanında karadan operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceğine dair bir soru üzerine şunları söyledi:

'Şu an planlanmış büyük bir kara operasyonu yok. Kara kuvvetleri bugün güney sınırında Apaçi helikopterleri ile Husilere ait bir karargaha saldırı düzenledi. Ayrıca topçu ateşi yapıldı. Yalnızca sınır yakınlarındaki Husi mevzilerini hedef almak için topçu atışları ve Apaçi heliopterleri kullanılıyor. Eğer kara operasyonu gerekirse yapılır. Bu yönde bir karar alınırsa kara kuvvetleri buna hazır.'

Sana ve Muha kentleri bombalandı 

Koalisyon güçlerinin operasyonunda Yemen'in başkenti Sana'nın merkezinde bulunan cumhurbaşkanlığı sarayı ile Muha kenti bombaladı. 

Yemen'in tarihi sahil kentlerinden Muha'da Husilerin ele geçirdiği hava savunma kampındaki füze biriminin imha edildiği bildirildi.

Husilerin saldırıya uçaksavarlarla karşı koymaya çalıştığı belirtiliyor.

Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i 'geçici merkez' ilan etmiş ve bazı ülkeler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarda bulunmuştu.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

Operasyona, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0