Görüş Bildir
Haberler
"Hükümet Ya Bizi Ya Halkı Kandırıyor"

"Hükümet Ya Bizi Ya Halkı Kandırıyor"

Batuhan
04.06.2014 - 18:08

"Hükümet Ya Bizi Ya Halkı Kandırıyor"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın “Süreçle ilgili hiçbir yasal hazırlığımız yok.” ifadelerinin kendilerini şaşırttığını söyledi. Demirtaş, “İkili görüşmelerde bu şekilde ifade edilmediğini belirtmek istiyorum. Siz heyetle neyi görüşüyorsanız, resmi toplantı sonucunda da onu açıklamak durumundasınız. Ya bizi ya halkı kandırıyorlar.” dedi.

BDP ve HDP’li vekiller, 20 yıl önce vefat eden Hacı Karay, Savaş Buldan ve Adnan Yıldırım’ın Avcılar’daki mezarlarını ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Selahattin Demirtaş, parti heyetlerinin hükümet ve bakanlar düzeyinde bir araya gelmeye başladığını ancak henüz bir yol haritası ve çözüm projesi üzerinde somut tartışmaya geçilmediğini vurguladı. Halkı aldatacak bir anlayışla çözüme ulaşılamayacağının altını çizdi. Demirtaş, “Bize ifade edilen çözüm süreciyle ilgili hazırlıkların olduğu şeklindedir. Dün resmi olarak Hükümet Sözcüsü hiçbir hazırlıklarının olmadığını söyledi. Şu anda bizim dikkate aldığımız Sayın Bülent Arınç’ın bu açıklamasıdır. Demek ki anlıyoruz ki hükümet hiçbir hazırlık içerisinde değil. Bu hükümetin ciddiyetsizliği, samimiyetsizliğini gösterir. Siz heyetle neyi görüşüyorsanız, resmi toplantı sonucunda da onu açıklamak durumundasınız. Ya bizi ya halkı kandırıyorlar. Görünen o ki hiçbir hazırlıkları yok.” dedi.

Bazı aileler, aldıkları ücret karşılığında oturma eylemi yapıyor

Görüştükleri ailelerin çocuklarının kaçırıldığı noktasında kendilerine bir şey söylemediğini ifade eden Demirtaş, çocukları dağa Başbakan’ın söyleminin çıkardığını savundu. Demirtaş, “Berkin Elvan’ın acılı annesini meydanlarda yuhalatan bir Başbakan’dır çocuklara dağın yolunu gösteren. Gece gündüz gençlere hakaret eden siyasetçilere, bizlere hakaret eden Başbakan’ın çocukları öfkelendiren dağın yolunu açan. Bizim hedefimiz bütün çocukların gençlerin dağdan kalıcı bir şekilde inmesidir. Ama hükümetin bu işi çirkinleştirmemesi lazım. Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyor; çocuklarının da dağa gittiği falan yok. Bazı çocuklar uyuşturucu şebekesi tarafından kaçırılmış, bazılarının hiç dağla alakası yok. Bazıları aldıkları paralar karşılığında eylemleri yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

HALİL ÖZCAN | ZAMAN

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/_hukumet-ya-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0