Görüş Bildir
Haberler
Yüksekdağ: 'HDP'ye Oran Biçmeye Zekanız Yetmez'

Yüksekdağ: 'HDP'ye Oran Biçmeye Zekanız Yetmez'

ATKN
13.01.2015 - 14:50 Son Güncelleme: 13.01.2015 - 14:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, hükümetin çözüm sürecinde müzakere yerine mücadeleye devam çizgisinde olduğunu söyledi. Yüksekdağ, seçimlere bağımsız adaylarla değil parti olarak gireceklerini de tekrarladı.

Halkların Demokratik Partisi'nin İmralı Heyeti, haftasonunda Ada'daAbdullah Öcalan ile görüştükten sonra açıklama yapmadı. Görüşmenin ardından yapılan ilk grup toplantısında konuşan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ da görüşmeye ilişkin ayrıntı vermedi ama hükümetin adım atma değil zaman kazanma eğiliminde olduğunu öne sürdü:

'Hükümetin müzakereyi başlatmak yerine bizimle mücadeleye devam etme çizgisinde olduğunu görüyoruz. Müzakere ruhuyla uyumlu olmayan bir siyasi çizgi ısrarla sürdürülüyor. Müzakereleri hızla başlatması gereken siyasi iktidar Sayın Öcalan'ın sunduğu çözüm taslağı üzerinde siyasi müzakereyi başlatmadı hala zaman kazanma politikası izliyor. '

'Hasta tutuklular için adım atılmıyor'

6-8 Ekim Kobani eylemlerinden sonra gözaltı ve tutuklamaların arttığını da belirten Yüksekdağ, son 10 günde hayatını kaybeden 5 hasta tutukluyu hatırlattı. 'En insani adım dahi atılmıyor' dedi:

'Bu hapishanelerde yıllarca tutsak ettikleri insanlarımızı ölüme terk ediyorlar. Atılması gereken en temel insani adım olan hasta tutukluların serbest bırakılması talebine henüz insani bir yanıt verilemedi. Son 10 günde 5 hasta tutsak yaşamını yitirdi. Hasta tutsaklar gibi insanların ölüme terk edilmesi noktasında bu sınavdan geçemiyorsanız, bu halk size niye güvensin?H ükümetin hasta tutsaklar ile ilgili bu tavrı barış sürecini ölüme terk etmek demektir.'

Demokratik Bölgeler Partisi'nin bazı belediyelerine yapılan operasyonları da hatırlatan Figen Yüksekdağ, Meclis gündemindeki iç güvenlik paketinin kamu güvenliğini sağlamak için değil 'Saray'ı ve iktidarı korumak için çıkarıldığını' savundu.

'Baraj iktidarın sorunu'

Partisinin 2015 seçimlerine bağımsız adaylarla değil siyasi parti olarak gireceğinin bir kez daha altını çizen HDP Eş Başkanı, 'O barajı aşarak Anayasa'da geçen anlamını da sileceğiz, ortadan kaldıracağız. Bu siyasetteki anlamını da alt üst edeceğiz. Biz o barajı yıkacağız, barajın yıkıntısının altında kalanlar da siyasi iktidar olacak. HDP'nin siyasi duruşuna oran biçemezsiniz. Buna sizin matematik zekanız da siyasi zekanız da yetmez.' diye konuştu.

Seçim barajının iktidarın sorunu olduğunu belirten Yüksekdağ, 'HDP barajı aşarsa hırsızlar iktidar olmaz, barış olur, katliamlar, karanlık cinayetler aydınlatılır.' dedi.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/hdp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0