Görüş Bildir
Haberler
'Hükümet İnsanları Tahrik Etmek İçin Provokasyonlara Başvuracak'

'Hükümet İnsanları Tahrik Etmek İçin Provokasyonlara Başvuracak'

Onedio Medya
30.05.2014 - 12:32 Son Güncelleme: 30.05.2014 - 12:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Yıldönümü İçin Uyarı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle yapılacak gösterilerde provokasyon konusunda uyardı. Kılıçdaroğlu, 'Bu provokasyonları hükümet yapıyor.' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Kamu-Sen'i ziyaretinde Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle düzenlenecek gösteriler konusunda uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Hükümetin insanları tahrik etmek için provokasyonlara başvuracağını bütün yurttaşların bilmesini isterim' dedi.

Kılıçdaroğlu, Okmeydanı'nda polis kurşunuyla öldüğü kesinleşen Uğur Kurt'u hatırlattı, 'Taziyeye giden bir yurttaşımızın polis kurşunuyla öldüğünü dün öğrendik. Kendi vatandaşını öldürüyor.' dedi.

CHP lideri, Gezi Parkı eylemlerine katılacakları provokatörler konusunda uyardı:

'Eli silahlı yüzü maskeli insanlardan kaçının bunlar provokasyon yapıyorlar. Kendi ülkemizde kendi insanına karşı yüzünü gizleyen insanları istemiyoruz. Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Bu provokasyonlara karşı herkesin dikkatli olmasını isterim. Hükümet yapıyor bu provokasyonu , kimse hükümet'n provokasyonuna gelmemeli.'

'Kıyamet kopmaz ki...'

Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü olan 31 Mayıs'ta biraraya gelmek isteyenlere müdahale edilmemesini istedi. CHP Genel Başkanı toplantı ve gösteri yürüyüşünün evrensel hak olduğunu vurguladı:

'Hükümete çağrım şu, gencecik çocukları TOMA'lar, biber gazı ve coplarla dövmeyin yazıktır. Hepsi bizim çocuklarımız. Gösteri yapacaklarsa bırakın yapsınlar. Ellerinde, kitap karanfil başka bir şey yok. Polise karanfil verecek, bu suç değil ki. 10, 100, 500 kişi biraraya gelecek, gelsinler. Ama şiddete başvururlarsa o ayrı, bunu kabul edemeyiz. Demokratik ülkelerde gösteriler nasıl yapılıyorsa yapsınlar. Gezi eylemleri nedeniyle biraraya gelirlerse gelsinler, kıyamet kopmaz ki...'

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kil...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0