Görüş Bildir
Haberler
'Hükümet Halkı PKK'nın Kucağına İtmiştir'

'Hükümet Halkı PKK'nın Kucağına İtmiştir'

Batuhan
16.12.2015 - 14:40

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak 'Hükümet PKK terör örgütü ile müzakere ederken halkı PKK terör örgütünün kucağına itmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adeta PKK'yı halkı temsil edecek noktaya götürmüşlerdir' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın mensuplarının gündeme ilişki sorularını cevapladı. Vural Doğu ve Güneydoğu'da başlatılması planlanan operasyonlarla iligli bir soruya şu yanıtı verdi: 'Diyarbakır'ın evlerine, her noktasına bu hendekler kazılırken, evlere bombalar, silahlar yüklenirken devlet ne yapmıştı? Bunlar nereden geldiler? Dağdan indirdiklerini şehre getiren politikalar maalesef çözüm sürecinde görmeyen gözlerin, duymayan kulakların ortaya koyduğu bir tablodur. Anlaşılmaktadır ki, maalesef PKK terör örgütü öz yönetim, kurtarılmış bölge adı altında siyasi olarak Dolmabahçe mutabakatında ön görülen durumu fiili olarak yerine getirmek istiyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti egemen bir devlet olarak bu bölgede, bu şekilde fiili bir egemenlik alanı oluşturmasına yönelik girişimler karşısında meşru bir şekilde elbette inisiyatifini kullanacaktır. Bölgede yapılanlar dikkate alındığında maalesef sistematik bir şekilde PKK terör örgütünün bu eylemlerinden bıkan, bu huzursuzluktan rahatsız olan vatandaşlarımızın bölgeye terk etmesi büyük bir sorundur. Terör örgütüne muzahir olmayanlar, bu durumdan rahatsız olanlar ayrılıyorsa burada doğrudan doğruya PKK terör örgütünün arzuladığı demografik bir yapının gerçekleşmesine yönelik fiili bir durum ortaya çıkabilir. Öğretmenlerin hizmet içi eğitim adı altında oradan çekilmesi adeta devletinde geri çekildiğine ilişkin bir kanaati güçlendirdiği gibi devletin bu şekilde geri çekilmesi neticesinde de vatandaşlarımız o yöreden kopma sonucu doğurabilir. Bu çerçevede demografik olarak o bölgede PKK'ya muhalif olan kimselerin enterne edilmesine yönelik bu süreç, gerçekten bir terör örgütünün arzuladığı ortamdır. Öğretmenler geri çekiliyorsa okuttukları çocuklar ve aileleri ne düşünür.'

Oktay Vural, Barzani'nin PKK ve KCK'ya yönelik eleştirilerini de samimi bulmadığını vurgulayak 'Barzani efendiye şunu sormak lazım. Irak'ın kuzeyinde PKK var mı, yok mu? Lojistik destek sağlıyor musun, sağlamıyor musun? Oradaki terör örgütü yönetilirken terör örgütü mensupları teröristler ülkemize saldırırken sen ne yapıyordun? Bu tamamen KCK ve KDP'nin kendi içlerindeki bir rekabetin bir dışa yansımasıdır. Ama işi açık olan Barzani'nin tavrı da Türkiye'ye zarar veriyor, PKK'nın tavrı da Türkiye'ye zarar veriyor. Al birini, vur ötekisine. Türkiye'de bu olan bitenden bir sonuç çıkartıp kendine sempati oluşturmak için bu ifadeleri kullanıyorsa önce kendi egemenlik alanı oluşturduğu bölgede PKK terör örgütünün varlığına karşılık neden kılını kıpırdatmadığını ortaya koyması lazım. Bu durumda IŞİD terör örgütünü görenler PKK terör örgütünü niye görmüyorlar? Böyle bir iş birliği yapılacaksa teröre karşı senin teröristin, benim teröristim demeden topyekün terörle mücadele edecek bir konsepti dile getirmek lazım. Anlaşılan o ki, Barzani Irak'ın kuzeyinde kendi aralarındaki çatışmayı Türkiye üzerinden yürütmeye çalışıyor. Kendi işine baksın. Kendisi PKK'yla mücadele etsin. Biz burada mücadele ederiz başarılı da oluruz. Barzani' ye haddini bil diyorum' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
0
0
0
0
0