Görüş Bildir
Haberler
Hrant Dink Cinayetinde 'Kayıp' Görüntüler On Kez Kopyalanmış

Hrant Dink Cinayetinde 'Kayıp' Görüntüler On Kez Kopyalanmış

Hrant Dink cinayetine ışık tutabilecek önemde olan 'kayıp' Akbank görüntülerine ilişkin açıklama yapan banka şube müdürü, kendini 'istihbarat', 'terörle mücadele' ve 'asayiş şube' şeklinde tanıtan polislerin görüntüleri şubeye gelerek en az on kez kopyaladıklarını ve en sonunda polislerin orijinal görüntüleri de aldıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Al Jazeera'den Selahattin Günday'ın haberine göre, Hrant Dink cinayetinin işlendiği günlerde olay mahallindeki AKBANK şubesinin müdürü olan B. İ. görüntülerin bankadan ‘kopyalanmak suretiyle’ alındığını, bu işlemin cinayeti izleyen günlerde sık sık tekrarlandığını, en sonunda polise görüntülerin orijinal halini de verdiğini söyledi.

Akbank güvenlik kamerasından alınan görüntüler, bundan tam 9 yıl önce işlenen Dink cinayetini aydınlatabilecek en önemli kanıtlarından biri. Hrant Dink, saat 14.57’de vurulmuştu. Polis, bu sebeple cinayet saatinden önce bölgedeki hareketliliği incelemeye aldı. AKBANK kamerası bu hareketliliği iyi gösterebilecek bir açıda kayıt yapıyordu. 

Cinayet günü Hrant Dink, tetikçi Ogün Samast ve bazı jandarma görevlileri sokaktaki Akbank Şubesinin ATM (para çekme makinası) kamerasına takıldı. Cinayet günü bankadan alınan görüntünün  ise saat 10.00 ile 12.00 arasındaki bölümünün silinmiş olduğu belirlendi.

'On kez kopyasını verdim'

'On kez kopyasını verdim'

Bankanın o dönemdeki müdürü telefon görüşmemizde, görüntülerin kopyasının kendisinden  tam 10 kez  alındığını belirtti. İsmini açıklamadığımız banka müdürü, “ Ben sadece görüntüleri verdim. Birisi aldı, öteki aldı, öteki aldı. Herkes aldı benden. Tüm polisler geldi teker teker aldı benden.”dedi.

Görüntülerin bir bölümünün silindiğini hatırlatmamız üzerine banka müdürü, “Görüntülerin kaybolması…10 tane polis şeyi varsa, hepsinde var görüntü.”diye konuştu.

'Son gelen polise orijinal tüm görüntüleri verdim'

Cinayet günü ve daha sonraki günlerde polislerin gelerek sürekli görüntü istemeleri üzerine son gelen polise ‘görüntülerin kopyasını değil orijinali ile birlikte tamamını verdim” dedi.

“Asayiş, terör ve istihbarat büro…”

“Asayiş, terör ve istihbarat büro…”
İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüntüleri alan polislerin kendilerini ‘asayiş büro, terör büro ve istihbarat büro polisleri’ olarak tanıttığını ifade etti.

Görüntüleri verirken sadece bir kez  tutunak tuttuğunu ifade eden banka müdürü, tutanağın da eski soruşturma savcılığına verildiğini belirtti. Banka müdürünün sözünü ettiği tutanak kayıp. Dava dosyasında da soruşturma dosyasında da bu tutanak yok. Dolayısıyla görüntünün kopyasını alan personelin ismine de ulaşılamadı.

Bu görevlinin tespit edilmesi halinde, görüntünün tamamına ulaşılabilme ihtimali’ üzerinde duruluyor. Ancak şu ana kadar banka müdürüyle yüzleştirilen veya müdüre fotoğrafları gösterilen herhangi bir polis ya da jandarma personeli olmadı.

Al Jazeera Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın