Görüş Bildir
Haberler
‘Horasan’ Adlı Örgüt Amerika'nın Uydurması mı?

‘Horasan’ Adlı Örgüt Amerika'nın Uydurması mı?

adem kara
30.09.2014 - 08:46 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 11:07

Tam da ABD’nin IŞİD’i vurmaya hazırlandığı günlerde Amerikan yönetimince ‘IŞİD’den beter’ diye duyurulan ve tüm dünyanın, ‘Bu da nereden çıktı’ dediği ‘Horasan’ adlı örgüt Amerikan yönetiminin uydurması mı?

Snowden belgelerini yayınlayarak ABD’nin sırlarını ortaya döken gazeteci olarak ünlenen Glenn Greenwald’a göre evet.

Greenwald, Murtaza Hussain ile birlikte kaleme aldığı haber analizde ilk günden itibaren Horasan’a ilişkin tüm söylenen ve yazılanları didik didik etti. Vardığı sonuç carpıcı: Böyle bir örgüt hiçbir zaman var olmadı.

‘Sahte bir terör tehdidinin anatomisi’ başlıklı haber-analizde, örneklerle, ilk günlerde örgütün varlığını sorgusuz sualsiz kabul eden kimi hükümet yetkilisi ve medya önde gelenlerinin bile artık Horasan’dan bahsetmez olduğuna dikkat çekildi.

Haber-analizin sonuç bölümünde şu görüşlere yer verildi:

“Nitekim, tam da biz bu makaleyi bitirmeye yaklaşmışken eski terörle mücadele savcılarından Andrew McCarthy, örgütün uydurma olduğunu yazdı. ‘Horasan adını daha önce duymamıştınız. Çünkü öyle bir örgüt yok’ diyor McCarthy.

“Olup bitenlerin hiç yabancısı değiliz. Obama yönetimine, bir başka Müslüman ülkeyi bombalamak için propaganda malzemesi ve meşru bir zemin lazımdı. IŞİD’in baş kesme videoları bir infial yarattıysa da uzun sürecek bir savaş için yeterli değildi.”

Greenwald ve Hussain, tüm bu süreçte Amerikan medyasının da yönetimle işbirliği yaptığını dile getirdi.

“Hal böyle olunca oturup daha önce hiç adı duyulmamış, yeni bir örgüt attılar ortaya. Yönetimden yardımını esirgemeyen Amerikan medyası, eline verilen metni dolaşıma soktu: Bu yeni örgüt, gedikli teröristlerden oluşuyordu, ABD’ye karşı her an harekete geçebilirdi; hatta Amerikan uçaklarını düşürme planlarının son aşamasındaydı; 11 Eylül’dekilerden bile daha koordineli ve geniş çaplı saldırılar düzenleyebilecek bir güçteydi.

Genelde olduğu gibi resmi kaynaklar isimlerini vermiyordu. Yine genelde olduğu gibi ortada neredeyse hiçbir kanıt yoktu. Buna rağmen -ABD’nin savaşlarına meşruiyet kazandırma meraklısı Amerikan medyası- balıklama atladı Horasan’a dair söylenenlerin üstüne.

Her şey olup bittikten sonra kafalara dank etti ki tüm söylenenler aldatmacaydı. Ama yönetim ile medyanın ortaklaşa giriştiği her propaganda kampanyasından olduği gibi gerçek artık hiçbir hükmü kalmadığında suyüzüne çıktı.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/abdnin-sirlar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0