Görüş Bildir
Haberler
Sedef Kabaş: 'Hırsızım Desem Takipsizlik Verirler miydi?'

Sedef Kabaş: 'Hırsızım Desem Takipsizlik Verirler miydi?'

Onedio Medya
18.01.2015 - 00:04 Son Güncelleme: 18.01.2015 - 00:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması için verilen takipsizlik kararını eleştiren tweet’i nedeniyle beş yıla kadar hapsi istenen gazeteci Sedef Kabaş, 'Hırsızım desem takipsizlik verirler miydi?' diye sordu.

Kabaş, takipsizlik kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu hakkında 'bu adamı asla unutmayın' diye tweet atttığı için 30 Aralık 2014’te evi basılarak gözaltına alınmıştı.

Emniyet ve savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Kabaş, İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nce serbest bırakılmıştı.

HSYK kararnamesiyle İstanbul Başsavcıvekilliği görevine atanan Basın Suçları Savcısı Vedat Yiğit’in hazırladığı iddianamede Kabaş hakkında, ‘tehdit’ ve ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme’ suçlamasıyla bir yıl altı aydan beş yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Attığı tweet nedeniyle hakkında hazırlanan iddianameye tepkisini yine Twitter üzerinden gösteren Kabaş, 'Hırsızım desem takipsizlik verirler miydi?' mesajını paylaştı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/17-aralik-twe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0