Görüş Bildir
Haberler
'Hilafet Yeniden Kurulsun' Videosu Çekmişlerdi: Afyon'da 4 Kadın Gözaltına Alındı

'Hilafet Yeniden Kurulsun' Videosu Çekmişlerdi: Afyon'da 4 Kadın Gözaltına Alındı

Afyonkarahisar'da 'hilafet' videosu çeken 4 kadın gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HizbutTahrir,  hilafetin kaldırılışının hicri olarak yüzüncü yıldönümünde  'Hilafet yeniden kurulsun' çağrısı yapan bir kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında bazı kişiler İstanbul, Bilecek ve Afyonkarahisar'da 'hilafet' propagandasının yapıldığı videolar çektiler.

21 Şubat'ta İstanbul Üsküdar'da ve Bilecik Ertuğrul Gazi mezarında çekilen videolar nedeniyle toplamda 7 kişi gözaltına alınmıştı. Bilecik'te video çeken 3 kişinin Bursa'da ikamet ettiği belirlenmişti.

4 kadın gözaltına alındı

'Bu gözaltı, 28 Şubat uygulamalarına çok benzemektedir'

'Bu gözaltı, 28 Şubat uygulamalarına çok benzemektedir'

Konuyla ilgili Köklü Değişim Yayınları'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Bu kez zulüm Afyonkarahisar Amuriye'de video çeken biri 16 yaşında 4 Müslüman bacımıza yönelik yapıldı. Bu sabah evlerinden alınan Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız, ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldüler. Sadece Müslüman kadınların esaretten kurtarılması ve Hilafetin kurulması için çağrı videosu çeken bacılarımıza yapılan bu gözaltı, 28 Şubat uygulamalarına çok benzemektedir' denildi. 

'Hilafetsiz yüz yıl yeter artık' başlıklı videolarda, yeni yüzyılda hilafetin geri getirilmesi çağrısında bulunularak, 'Müslümanlara sesleniyoruz. Hilafeti yeniden kurun' ifadeleri kullanıldı.

Kadınların gözaltına alınması sonrası açılan #MüslümanBacılarGözaltında etiketi Türkiye'de TT listesine girdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
41
14
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Semih Çalışkan

Ulan adamlar şu an marsta veri analiz etmeye çalışıyo biz bunlarla uğraşıyoruz şaka gibi

drkcn

Siktirin gidin arabistana aq utanmazlar akpli bakanın bahsettiği onursuzlar bunlar heralde istiyorlarki kocaları 3 er 5 er alsın bunlardan

Yigit Karabey

soytarilar!!!! maymun gibi siritip video cekiyor ve hilafet gelsin diyor beyinsiz!!! Size bu emri veren itlerin kafasindaki hilafette siz "hepiniz " bir adam... Devamını Gör

Deli Halit.

Karbey o zamanki videonun içeriği de başka olur zannımca. 😉