Görüş Bildir
Haberler
'Hiç Müslüman Kalmayabilir'

'Hiç Müslüman Kalmayabilir'

Onedio Medya
10.02.2014 - 23:31 Son Güncelleme: 11.02.2014 - 00:28

'Hiç Müslüman Kalmayabilir'

Merkezi ABD'de bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki iç savaş yüzünden tüm Müslüman nüfusun ülkeyi terk etmek zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.

BBC'de çıkan habere göre, yaklaşık 4.5 milyon kişinin yaşadığı ülkede Müslümanlar nüfusun yüzde 15'ini oluşturuyor. 

Geçen yılki darbenin ardından Müslümanlarla Hristiyanlar arasındaki çarpışmalar, ülkeyi felce uğrattı.

'Müslümanların izleri siliniyor'

İnsan Hakları İzleme Örgütü Acil Durumlar Direktörü Peter Bouckaert, BBC'ye yaptığı açıklamada, bu hafta sonunda başkent Bangui'deki çatışmalarda en az 10 kişinin öldüğünü söyledi.

Bouckaert altı kişinin Müslüman milisler tarafından öldürülmesine misilleme olarak bir Müslüman'ın Bangui'de palayla öldürülmesine bizzat tanık olduğunu aktardı.

Savaş nedeniyle on binlerce Müslüman Kamerun ve Çad'a sığındı. 

Bouckaert, 'Şiddet nedeniyle önümüzdeki günler ya da haftalar içinde kalan Müslümanlar da Çad'a gidebilirler. Tamamen boşaltılmış Müslüman mahalleleri var. Buradaki evlerini yıkıp, Müslümanların izlerini siliyorlar' dedi.

Orta Afrika Cumhuriyeti geçen yıl Müslüman Seleka isyancılarının yönetimi ele geçirmesinden sonra kaos ortamına sürüklendi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin ilk Müslüman devlet başkanı olan darbe lideri Michel Djotodia, bölge ülkelerinin girişimiyle sağlanan barış süreci uyarınca istifa etmişti.

Ancak, Afrika'nın en yoksul ülkelerinden biri olan, eski Fransız sömürgesi Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki iç savaş durmadı.

Dünya

Kaynak: http://www.dunya.com/orta-afrika-cumh...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
0
0
0
0