Görüş Bildir
Haberler
"Hiç Bir Parti HDP ile Koalisyon Yapmak İstemez"

"Hiç Bir Parti HDP ile Koalisyon Yapmak İstemez"

Batuhan
28.06.2015 - 12:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Koalisyon seçeneklerini değerlendiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay 'Hiçbir parti HDP ile koalisyon yapmak istemez. Çünkü, henüz silahı bırakmamış, şiddet olayları ile içli dışlı olan bir parti ile koalisyon kurmak istemez' diye konuştu.

Kuzey Irak'tan uydu aracılığı ile yayın yapan Rudaw TV'ye konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili Yasin Aktay, seçim sonuçları, koalisyon seçenekleri, çözüm süreci ve Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Aktay, seçmenin sandık üzerinden konuştuğunu, sadece kendilerine değil, bütün partilere mesaj verdiğini ifade ederek, 'Seçmen, Ak Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını, bir Koalisyon yapması gerektiğini söyledi. Biz öyle okuyoruz' dedi. Mevcut Koalisyon seçeneklerini de değerlendiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, şunları söyledi:

'HDP'nin mevcut ortamda koalisyon seçenekleri arasında bir rol oynaması görünmemektedir. Hiç bir parti onunla koalisyon yapmak istemez. Çünkü, henüz silahı bırakmamış, şiddet olayları ile içli dışlı olan bir parti ile koalisyon kurmak istemez. Normalleşmiş bir parti sayılmaz. Türkiye demokrasisi kendini bir Kürt partisi olarak tanıtan partiye 80 milletvekili ile Parlamentoya girme şansı tanımıştır. Ama gerçekten silahları bırakmış olsa, gerçekten Türkiye partisi olduğunu gösterebilse bu parti ile herkes koalisyon yapmayı da düşünebilir. Şu anda kimse düşünmüyor henüz silah, şiddet ve terör ile bağını tam olarak kesmiş görünmüyor. Söylemleri itibari ile kesmiş değil. Bu partinin kendisini değiştirmesi lazımdır. Kalan 3 partinin kendi aralarında kurabilecekleri bir koalisyon seçeneği kalıyor. Ak Parti'nin 3 seçeneği, ama diğer partilerin sadece Ak parti ile koalisyon kurma seçenekleri var. Seçmen, Ak Parti'ye iktidar ortağı olması görevini de vermiştir. 'Ak Parti erken seçim istiyor' diyemeyiz. Seçim tablosunun seçmenin ilk talimatını yerine getirmeye çalışıyor. Ak Parti ilk talimatı yerine getirmeye çalışıyor. Ak Partinin HDP ile koalisyon kurması zor. HDP'nin silah ile bağını henüz tamamen koparmamış olmasıdır. Bu bir risk taşıyor. Normalleşmemiş bir siyasi parti ile kimse koalisyon kurmayı göze almaz.'

'Tek başına iktidar olamamamızın sebebi parlamenter sistemin cilvesi'

Ak Partili Aktay, tek başına iktidar olamamalarının sebebinin Parlamenter sistemin cilvesi gibi göründüğünü savunurken, '4 Partinin barajı aşıp meclise girmesi nedeniyle tek başına iktidar olamıyoruz. Her halukarda hükümeti oluşturmaya çalışıyoruz. Dar gelirlilere, emeklilere, taşeron işçilere yönelik gerekli iyileştirmeleri yapamadık. Seçmen kitlemizde rehavet vardı. Seçmen 'Ak Parti yine iktidar olur. Ama ben ceza vereyim benim oyumu almasın' dedi. Seçimden sonra oy vermeyenlerin önemli bir kısmında pişmanlık oluştu' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0