Görüş Bildir
Haberler
RTÜK Başkan Vekili: "Hiç Başbakan'la Diğerleri Eşit Olur mu?"

RTÜK Başkan Vekili: "Hiç Başbakan'la Diğerleri Eşit Olur mu?"

Batuhan
13.07.2014 - 13:28

"Hiç Başbakan'la Diğerleri Eşit Olur mu?"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklanan üç isim içinde Tayyip Erdoğan’a ayırdığı uzun süre nedeniyle eleştirilerin hedefi olan TRT’yi savundu. Fendoğlu, “ Mutlak eşitlik dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil ” dedi.

RTÜK’ün son toplantısında CHP, MHP ve BDP kontenjanından gelen üyeler, liderlere ayrılan zamana dair ayrıntılı bir rapor sunmuştu. Buna göre, TRT Türk’te 3 Temmuz’da Erdoğan’a 30 dakika ayrılmış, diğer adaylar ise yayınlarda yer bulamamıştı.

4 Temmuz’daysa, Erdoğan tam 1 saat 20 saniye ekranda kalırken, İhsanoğlu bir dakika kalmış, Demirtaş yine yayınlarda yer almamıştı. Toplantıda ihlal olmadığına hükmedilmişti.

Fendoğlu, seçim sürecinin başladığı 29 Haziran’dan 10 Temmuz’a kadar TRT Haber’in Erdoğan’a 559 dakika, Ekmeleddin İhsanoğlu’na 137 dakika ve Selahattin Demirtaş’a da 18 dakika ayırdığını açıkladı.

Bu durumu ‘ haber değeri ‘ sözleriyle açıklayan Hasan Tahsin Fendoğlu, şu ifadeleri kullandı: “ Adaylardan biri sadece genel başkan, diğeri sadece cumhurbaşkanı adayı ve adaylardan biri de hem aday hem başbakan aynı zamanda da genel başkan, üç özelliği var. Başbakan her gün medyanın peşinden gittiği bir insan. Diyelim iki gün izne ayrıldı. O zaman bile, medyadan kendisini gizlese de medya onu bulur ve haber yapmaya çalışır. Sayın Başbakan’ın medyaya çıktığı süre ile diğerlerinin eşit olmasını biz arayabilir miyiz?

Fendoğlu, mevzuatta TRT’nin her adaya eşit süre tanımak gibi bir mecburiyeti bulunmadığını da belirtti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/rtuk-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0