Görüş Bildir
Haberler
'Her Yerim Şiş Şiş' Diyenlerin Ödem Atmalarına Yardımcı Olacak 11 Besin

'Her Yerim Şiş Şiş' Diyenlerin Ödem Atmalarına Yardımcı Olacak 11 Besin

Rana Şen
10.07.2020 - 06:45

Vücut su tuttuğu zaman, eller ayaklar şişer... Bir de öyle yapışır ki insanın üstüne kendinize bir iğne batırıp patlamak isteyebilirsiniz. İşte o zamanlar için ödem atmaya yardımcı olacak vitamin ve mineral depoları...

1. Maydanoz

1. Maydanoz

Yeşil yapraklı sebzeler şişkinliğinizi indirmeye ve ödemlerinizi azaltmaya yardımcı olabilirler. Sabah kahvaltılarınızda haşlanmış yumurtanın veya hazırladığınız domates ve salatanın yanı sıra maydanozu tüketebilirsiniz.

2. Yoğurt

2. Yoğurt

Detoks denince akla ilk gelen yoğurt, ödem atan besinler listemizde yer alıyor. Yoğurdun içinde bulunan faydalı bakteri olan probiyotikler vücuttan ödemi atar. Özellikler sabah kahvaltılarında bir kase yağsız yoğurdun tercih edilmesi ödem atma sürecinde hızlıca etki eder.

3. Ananas

3. Ananas

Ananas bol lifli tropikal bir meyve olmasından dolayı ödem atmak için ideal bir meyvedir. Her mevsim bulabileceğiniz ananası meyve olarak yiyebilir ya da suyunu sıkarak içebilirsiniz.

4. Yeşil Çay

4. Yeşil Çay

Çaylar hiyerarşisinde en sağlıklı çaylardan biri de yeşil çay. Yeşil çay da ödem söktürücü özellik gösterirken bir o kadar da vücuda yararlıdır. Günde birden fazla bardak yeşil çay içmek kalp çarpıntısına yol açabilir.

5. Salatalık

5. Salatalık

Daima suya ihtiyaç duyan vücudumuz için salatalık çok önemlidir. Yüksek su oranı içeren salatalık günlük su ihtiyacını karşılamaya yardım eder ve mideyi de rahatlatır.

6. Kayısı

6. Kayısı

Potasyumdan zengin besinler, vücut sıvılarında sodyum-potasyum dengesinin sağlanmasına yardım ederek ödeme karşı etkili oluyor. Potasyumdan oldukça zengin olan kayısıyı günde ortalama 3-4 adet tüketmek vücuttaki ödemin atılmasını kolaylaştırıyor.

7. Yaban Mersini

7. Yaban Mersini

A,B,C vitaminleri ile yüksek oranda lif içeren yaban mersini sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunuyor ve bu sayede kabızlığı önlemeye yardımcı oluyor. Sindirimi hızlandırdığı için ödemin atılmasında da oldukça faydalı.

8. Süt Ürünleri

8. Süt Ürünleri

Süt, peynir, yoğurt ve kefir içerdikleri zengin kalsiyum sayesinde vücut sıvılarında mineral dengesini sağlayarak ödemin oluşmasını önlüyor. Her gün ortalama 2-3 porsiyon (2-3 su bardağı kadar) süt ürünü tüketmek hem sağlıklı beslenme hem de ödem tutumunu önleme adına çok önemli.

9. Biberiye

9. Biberiye

Eğer herhangi bir sağlık sorunu yoksa; biberiye, ısırgan otu, kiraz sapı ve funda yaprağı gibi bitkilerin çaylarından içmek de ödemin atılmasında faydalı olabiliyor. Biberiyenin içeriğinde bulunan tanen, acı maddeler, organik asitler, glikozit ve uçucu yağlar kan dolaşımının hızlanmasına ve ödemin atılmasına yardımcı oluyor.

10. Muz

10. Muz

Potasyum içeren muz da ödem attıran ideal başka bir meyve. Vücudun doğal şeker ihtiyacını karşılayan muzun bir başka sırrı da vücudun güzel kokmasını sağlaması.

11. Kivi

11. Kivi

Vitamin zengini kivi az bilinen bir ödem söktürücüdür. Kivinin yapısında bulunan pektin maddesi toksinleri temizlerken ödem miktarını da azaltır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇🏻

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
8
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?