Görüş Bildir
Haberler
‘Her Türlü Senaryoya Hazırız’

‘Her Türlü Senaryoya Hazırız’

ATKN
30.06.2015 - 13:00 Son Güncelleme: 30.06.2015 - 14:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, 'Suriye’deki gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Her türlü senaryoya hazırız. En kötü olabilecek senaryoya da hazırız, bunun olmaması için daha önceki aşamalarda alınması gereken tedbirlere de hazırız' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

'Hiçbir milletvekilimiz parmak kaldırma makinesi değil'

Ben yine kurucu başkanımızın o gün kullandığı ifadeyi aynen söylüyorum. Hiçbir milletvekilimiz parmak kaldırma makinası değildir ve olmayacaktır. Her bir milletvekilimiz, hem bulunduğu ili, hem 78 milyonu temsil eder. Biz milletvekilimize baktığımızda sadece 550 vekilimizden birini görmeyiz. Milletin ta kendisini görürüz. Milletin irfanını, erdemini görürüz. 

Onun için burada bir araya gelen 258 vekilimiz, meclis salonunda, sokaklarda yürürken bilsinler ki kendileriyle birlikte 78 milyon yürüyor. 

Her birimiz düşüneceğiz ki, bir gün o görevi ifa ederken yaptığımız her şey hem ilahi anlamda manevi şekilde sicile kaydediliyor, hem de tarihin siciline kaydediliyor. Ak Parti'nin sicili hep temiz olmuştur, hep temiz olacaktır.

'İnsani çizgimizi sürdüreceğiz'

11 Haziran 2011 seçimlerine yine kritik bir ortamda girdik. Bir taraftan ekonomik kriz büyük sıkıntılara yol açıyordu, Avrupa ülkelerinin demokrasileri sarsılıyordu. Diğer tarafta bütün Ortadoğu uçurumun kenarında ya demokrasiye doğru yürüyecekti ya anarşiye, teröre doğru. Türkiye o zaman, ilk grup toplantısında aynı kararlılığı bir kere daha vurguladı. O günden bugüne ülkemizin küresel ekonomik krizi hissetmemesi için gereken tedbirleri aldık. Yangın konusunda da iki esası öne çıkardık. Bir insani diplomasi, iki Türkiye’nin stratejik çıkarları. İnsani anlayışı bugün dünyanın her yerinde temsil eden Türkiye, keşke hiç olmasaydı, keşke hiçbir mülteci bizim kapımıza gelmeseydi. Ama gururla söyleyeyim ki, BM heyeti buraya geldiğinde, Dünya Mülteci Günü'nü Türkiye’de kutlamaya karar verdik dedi. Biz bu insani çizgimizi sürdüreceğiz.

'Kimseye kapımızı kapatmayız'

Madem ki millet koalisyon demiştir, kimseye kapımızı kapatmayız. Koalisyon görüşmelerinde en iyi niyetli tavrı sürdürürüz. Ama ilkelerimizden taviz vermeyiz, dayatmalara izin vermeyiz. Bütün bu çabalar inşallah iyi bir netice verir. Ama vermezse, milletimizin huzunra gider onun kararı neyse gereğini yaparız. O günden bu yana, işte milletimiz şahit. Hiçbir parti yetkilimizin ağzından, herhangi bir partiye, onun liderine, seçmenlere dönük olarak rencide edecek tek bir söz çıkmadı. Şucular, bucular diye bir tasnif olmadı. Tek bir gün dahi bize oy vermeyenleri rencide edecek bir dil kullanmadık. Etik dışı davranışlara yönelmedik. Ahlaklı erdemli tutumumuzu sergiledik.

'Son turun son saniyesine kadar İsmet Yılmaz'ı destekleyeceğiz''

Bir kere birkaç istisna hariç olmak üzere, Türkiye’de bir teamül oluşmuştur. En büyük partiden Meclis Başkanı seçilir. Bir takım söylentiler duyuyoruz. Acaba Meclis Başkanlığı koalisyon görüşmelerinin bir parçası mıdır? AK Parti tercihini değiştirir mi… Buradan hepinize net olarak ifade ediyorum ki, bizim bir tane Meclis Başkanı adayımız var, son turun son saniyesine kadar da sadece onu destekleyeceğiz. Erdemli davranış, herhangi bir dava arkadaşını pazarlık meselesi yapmayı ahlaksızlık olarak görür.

Biz sayın İsmet Yılmaz’ı aday gösterdiysek, kazansa da kazanmasa da son ana kadar 258 desteğin arkasında olmasını talep ediyorum. 

İkinci hususu da vurgulayayım. Bir senaryo gündeme getiriliyor. Üçüncü turda bizim bazı arkadaşlarımızın bazı arkadaşlara yöneleceği, iki adayın kalmasını sağlayacağı… Bizde hizli hesap olmaz. Bizde siyasetin ahlakına aykırı tek bir davranış olmadı olmayacak. Yok şu matematiksel oyunu oynarsak şu neticeyi alırız, dediğimiz anda o seçimi kazansak bile siyasetin ahlakını kaybederiz. Bu gruptan AK Parti grubundan milletimizi rencide edecek hiçbir davranış olmadı, olmayacak.

'Cumhurbaşkanlığı makamı koalisyon görüşmelerinin parçası değildir'

İnşallah Meclis Başkanı seçildikten sonra cumhurbaşkanımızdan görevi alacağız. Burada nasıl Meclis Başkanlığı koalisyon ile irtibatlı değilse, Cumhurbaşkanlığı makamı da koalisyon görüşmelerinin parçası değildir olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı makamını rencide edecek hiçbir müzakerenin içinde olmayız. Bunu da erdemli davranışın, 17 Mayıs 2001’de bu hareketi erdemlilier hareketi olarak başlatan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saygımızın bir gereğidir. 

Herkesin Cumhurbaşkanlığı makamına saygıda kusur etmemesini vurgulamak istiyorum. Önümüzdeki günlerde tam bir iyi niyetle, hükümet oluşturmak için gayret sarf edeceğiz. Gerçekten öyle bir konjenktürde yaşıyoruz ki, Türkiye’nin geçici dönemlere mahal bırakmayacak bir istikrara kavuşması lazım. Ekonomik kriz etkilerini göstermeye devam ediyor.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0