Görüş Bildir
Haberler
"Her Takıma Karşı Kazanmak İstiyorum"

"Her Takıma Karşı Kazanmak İstiyorum"

Batuhan
07.10.2014 - 17:28

Cesare Prandelli, Kulüp Başkanı Ünal Aysal'ın görevini bırakacağını hiç düşünmediğini ancak bu kararın kendisini terk edilmiş hissettirmediğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın gerçekleştirdiği antrenmanın öncesinde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Prandelli, Aysal'ın başkanlığı bırakma kararı hakkında, 'Kendimi terk edilmiş hissetmedim. Hayat, her gün yeniliklerle karşı karşıya bırakıyor. Sözleşme imzalarken başkanın bizi bırakacağını düşünemem. Özel hayatını ve son 3 ayda neler yaşadığını bilmiyorum. İhanete uğramış hissetmedim' diye konuştu.

İtalyan teknik adam, bir gazetecinin 'Böyle olacağını bilseydiniz Galatasaray'a gelir miydiniz?' şeklindeki sorusuna, 'Futbolda yarın neler olacağını bilemezsiniz. Buraya geldik. Kazanmak için çalışacağız' yanıtını verdi.

Türkiye'de beklemediği durumlarla karşılaştığını anlatan Cesare Prandelli, 'Bunları hiç beklemiyordum. Maalesef böyle bir şey olacağını hiç düşünmemiştim. İki ay önce bir kontrat imzaladım ama bizim başkan böyle bir karar aldı. Benim için çok büyük bir haberdi. Baktığımızda taraftarın da bütün lige karşı az ilgi göstermesi beni çok şaşırttı. Her zaman söylediğim gibi bu tip sorunları ben çözemem. Onun için bunu kabul edip, devam etmemiz gerekir' ifadelerini kullandı.

'Herkes gibi ben de her takıma karşı kazanmak istiyorum'

Galatasaray taraftarının her zaman kazanmak istemesini çok sevdiğini belirten İtalyan teknik adam, ancak Arsenal gibi büyük takımlar karşısında gerçekçi olmaları gerektiğini söyledi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4-1 kaybedilen Arsenal maçından sonra hedeflerinin Türkiye Ligi olduğu yönündeki demeçlerine açıklık getiren Prandelli, şöyle konuştu: 'Bu seneki hedefimiz, 4. yıldızı takmak. Avrupa'da iyi oynayıp, takımımızın güzel yüzünü göstermek ve tabii ki maçları kazanabilmek. Ama gerçekçi de olmamız lazım. Eleştirenler, sadece eleştirmek için konuşuyorsa, Arsenal'in son transferini konuşalım. Alexis Sanchez'i aldırlar ve 60 milyon avro verildi. Onun için bu takımlar Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Hem taraftarımızın hem de Türklerin mantığını çok seviyorum. Çünkü hiç kimse kaybetmek istemiyor. Herkes gibi ben de her takıma karşı kazanmak istiyorum ama bazen de gerçekçi olmak lazım. Kazanabilirsek ne ala.' Prandeli, Arsenal karşısında agresiflik zamanlamalarında hatalar yaptıklarını anlatarak, 'Arsenal'e karşı sorun kaliteli bir takım olmaları. İlk 20 dakika gayet iyiydik. İki güzel pozisyon da bulduk ama ilk zor atakta takım biraz korktu gibi oldu ve geriye çekildi. Ben de ufak değişikliklerin bile birçoğu için çok büyük travmalara yol açabildiğini fark ettim. Sadece futbolcular için değil, normal hayatımızda da böyle oluyor. Yenilikler her zaman korkutur. Kabul edene kadar biraz zaman geçiyor. Çok çalışman ve onlarla savaşman gerekiyor. Bu istek bize bir kayıp değil. Bunu aşacağımıza inanıyorum' ifadelerini kullandı.

'Yeni başkanımızla tanıştığımızda'

Cesare Prandelli, Galatasaray Kulübü'nde 25 Ekim'de yapılacak seçimden sonra gelecek yeni başkanla programları hakkında görüşeceğini aktardı. Sarı-kırmızılı takımla ilgili ocak ayından itibaren bazı teknik planlarının olduğunu anlatan Prandelli, şöyle devam etti: 'Yeni başkanımızla tanıştığımızda yeni programlarımızla ilgili konuşma fırsatı bulacağız. Bana sunulan program, ilk 6-7 ayın ekonomik açıdan fair-play çerçevesinde geçeceğiydi. Ocaktan itibaren takımı geliştirebilmek için ödemeler, yeni futbolcu alımı düşünüyorduk. Yeni başkanla bunları konuşacağız. Teknik proje, takımı geliştirebilmek için sunulan bir şeydir. Bende 32 futbolcu var. Onun için oyuncu sayısını azaltmamız lazım. Çünkü fazladan 10 kişi benim ihtiyacımı görmüyor. Bu 10 kişiyi verdikten sonra 1-2 takviye yapılabilir ve takımın biraz daha gelişmesini sağlayabilirsin.'

Fenerbahçe derbisi

57 yaşındaki teknik direktör, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 18 Ekim Cumartesi günü yapacakları Fenerbahçe derbisine kadar hazır olmaları gerektiğini söyledi. Fenerbahçe'nin geçen sezon Türkiye Ligi'nin agresiflik anlamında en iyi takımı olduğunu belirten Prandelli, şu ifadeleri kullandı: 'Derbiye kadar hazır olmamız gerekiyor. Futbol maalesef istekle bitmiyor. Kazanmak için her zaman hazırlanma dönemi olur. Geçen senenin maçlarını izleme fırsatım oldu, Türkiye'de sadece Fenerbahçe agresif olarak oynuyordu. Bu negatif durum değil, topu kaybettiği anda diğer takımlara baskı yaparak zor duruma düşürüyordu. Geçen sezon agresif anlamda en iyi takım Fenerbahçe'ydi. Taraftarlar gibi biz de bu maçı bekliyoruz. Son 10 güne girdik ve ilk soru derbiyle alakalı geldi. Onun için baskı git gide yükseliyor. Oraya vardığında her zaman hazır olman ve maçı nasıl kazanacağını bilmen gerekiyor. Bu tip maçlarda pasif durursanız zora düşme ihtimali daha yüksek oluyor.'

'Son pasa daha çok çalışmamız lazım'

Cesare Prandelli, Galatasaray'da agresiflik, baskı, organizasyon, oyun ve denge gibi faktörlerin üzerinde durduğunu anlattı. Başka takımlara bakmadan kendi felsefelerine göre hareket etmeleri durumunda biraz zaman alsa da sonunda kazananın kendileri olacağından bahseden Prandelli, şöyle konuştu: 'Galatasaray olarak futbol oynamak için doğduk. Başka takımlara bakmayıp, kendi felsefemize göre futbol oynamamız lazım. Tabii ki en başta biraz zorluk çekebilirsiniz. Ama bu yolda oynamaya devam edersek, biz kazanırız. Ofansif ve defansif bölümlerin dengeli olması lazım. Takım maç içinde ikiye bölünmemeli. Bazı maçlarda son pası yapamadığımızdan bahsetmiştik. Son maçta kanattan 48 oyun kurduk ama sadece 4 tanesi sonuca vardı. Demek ki son pasa daha çok çalışmamız lazım. Türkiye'de bu kadar çok kanat oyunu kuran takım yok.'

'Son maçta olumlu istatistikler var'

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Süper Lig'de oynanan son Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında takımda gelişmeler olduğunu vurguladı. Diğer maçlara oranla daha olumlu istatistiklerin olduğuna değinen Cesare Prandelli, 'Kayseri Erciyesspor maçında daha çok kaleye gittik ve topu ileride kazandık. Galatasaray'ın hem cesareti hem de gücü olması lazım. İleride oynaması gerekiyor. Defansif olarak daha ileride top kazanmalıyız. Muslera'nın yakınında topu kazandıktan sonra diğer kaleye gidebilmek için 100 metre var. Ama ileride topu kazanırsan, kısa mesafe kat etmeniz gerekir ve kaleye daha hızlı gidersiniz' diye konuştu.

'Hamit Altıntop'u yeniden bulduk'

Prandelli, sakatlığı nedeniyle geçen sezonun büyük bölümünde, bu sezonun ise ilk haftalarında süre alamayan Hamit Altıntop'un adeta yeniden doğduğunu belirtti. Deneyimli futbolcu hakkında istekli konuşacağını aktaran İtalyan teknik direktör, 'Hamit, maalesef, geçen sezon fiziksel sorunlar yaşadı ve sadece 6 maçta oynadı. Sezon başında çok iyi çalıştı. Ufak tefek fiziksel sorunları olsa da son 15 gün kendini iyi hissetti. Ben de çok mutluyum. Çünkü deneyimli bir futbolcu. Futbolu okuyup, anlayabilen bir oyuncu. Bizim için yeni bir transfer gibi. Hamit'i yeniden bulduk. Tekrardan kendine geldiğini hissediyorum' değerlendirmesinde bulundu. Cesare Prandelli, eleştirilen 3'lü savunma düzeni hakkında ise şunları kaydetti: 'Bu 2 sistemin üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü hazır olmamız gerekiyor. Büyük bir takımın farklı sistemlerle de saha içinde kendini göstermesi gerekiyor. Bu fikir, şundan doğdu; Türkiye'deki bütün bekler ve bizim bekler, ne zaman topu alırsa ileri gidiyor. Topu kaybettiğinizde genel olarak 2 stoper çok yalnız kalıyor. Çünkü mesafeler çok fazla. Saha içinde dengeyi bulmak gerekiyor. Bu iki sistem, çalışmamız gereken sistemler.' Sneijder'i defansın önünde oynatma nedeninden bahseden Prandelli, 'Sneijder'in defansif bloğun önüne gelmesinin sebebi, çok büyük bir kalite oluşturması. Felipe Melo'nun oradaki duruşu çok fazla defansifti. Aslında daha çok orta sahaya destek vermesi gerekiyordu. Biz o sisteme daha az çalıştığımız için o boşluklar oluştu ve maalesef öyle bir sonuç aldık' ifadelerini kullandı.

'Pandev ile Burak arasında fark var'

Prandelli, milli takım arasından sonra ligde yapacakları Fenerbahçe derbisine Goran Pandev ya da Burak Yılmaz ikilisinden hangisini tercih edeceğiyle ilgili bir soru üzerine, şunları ifade ederek sözlerini tamamladı: 'Pandev ile Burak arasında farklılıklar var. Burak, bilekten sakatlandı. Milli takıma gitti ve oradaki doktorlar yeniden bize gönderdi. Fizyoterapistler eşliğinde tedavi görüyor ve her gün ufak ufak iyileşiyor. Oynatıp, oynatmayacağımla ilgili bir şey söyleyemiyorum. Pandev de çalışmalara devam ediyor. Kendisi, 8 yabancıdan bir tanesi. Unutmayalım ki bir maçta sadece 5 yabancı oynayabiliyor.' Sohbet toplantısının başında gazetecilerin tek tek bayramını kutlayan Prandelli, toplantının ardından ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eurosport 

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0