Görüş Bildir
Haberler
‘Her Şey Neden Benim Başıma Geliyor?’ Diye Düşünen İnsanların Hangi Özelliklerinden Dolayı Bunları Yaşadıklarını Açıklıyoruz

‘Her Şey Neden Benim Başıma Geliyor?’ Diye Düşünen İnsanların Hangi Özelliklerinden Dolayı Bunları Yaşadıklarını Açıklıyoruz

Nergis
27.02.2020 - 08:15

Biz çoğuna katılıyoruz, bakalım siz de katılacak mısınız...🤔

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha az başarısız olurlar.

Her ne kadar kulağa tuhaf gelse de, daha az hata yapan insanlar başarıya daha yakın oluyorlar. Arizona Üniversitesi'ndeki bilim insanları, yaptıkları çalışmalar sonucunda ideal başarısızlık oranının %15 olduğu sonucuna vardılar. Yapılan deneyde, yapay zekaya belirli konular öğretilmeye çalışıldı. %85 oranında bir başarı sağlandığında, yapay zekanın daha hızlı hareket ettiği görüldü. Aynı durum insanlar için de geçerli. Düzenli olarak başarı elde etmek, insanı rahatlattığından dolayı daha çok başarıyı sağlıyor. Bundan dolayı, bırakın başarısız olun. Zaten %15 oranında yapay zeka bile başarısız oluyor!

2. Her zaman iyi biri olmaya çalışırlar.

2. Her zaman iyi biri olmaya çalışırlar.

Herkesle iyi olmaya çalışmak ve herkesi mutlu etmek başarıya giden yolun anahtarı elbette değildir. Bazı insanlar kabul etmediği bir düşünceyi kibarca reddederken bazıları da güçlü bir şekilde düşüncelerini savunur. Aslında ikinci gruptaki insanlar daha çok başarıya ulaşırlar. Bu yüzden de sert eleştirilerden korkmaz ve olumsuz yorumları duyup da pes etmezler.

Luxembourg'daki bilim insanlarının yaptığı 40 yıllık incelemelere göre...

Luxembourg'daki bilim insanlarının yaptığı 40 yıllık incelemelere göre...

İsyankar ve inatçı olmak aslında 'şanslı olmak' dediğimiz şeyin en büyük iki özelliğidir. Dahası, çocukluğunda bu iki niteliği sürekli gösteren bireyler ileride diğerlerine nazaran daha başarılı oluyorlar. Yaramaz olarak adlandırdığımız çocuklar, yetişkinlik dönemlerinde ilgi alanları hakkında konuşurken daha açık ve samimi olabiliyorlar. Hatta ilgi duydukları insanlara ilk adımı atmaktan çekinmiyor, istekleri ve taleplerini patronlarına açıkça ifade edebiliyorlar.

3. Sadece kendileri yaptığında doğru olur!

Hepimizin de bildiği üzere sorunları olan biri saatlerce bunların hakkında konuşabilir. Ama başka birisi kendi sorunları hakkında onlarla konuşursa, bu insanlar aslında karşısındaki insanın o kadar da büyük problemleri olmadığını düşünürler. Bu aslında bir çeşit benmerkezciliktir ve bunu yaptığınızda karşınızdaki insanın sorunlarından bir şeyler öğreneceğinize sadece onları küçümsemiş ve kendinize bir şey katmamış olursunuz. Çevrenizdeki insanları da kaybedeceğinizden dolayı 'Neden hep bunlar benim başıma geliyor?' diye söylenip durursunuz.

4. Kahvaltıyı es geçerler.

4. Kahvaltıyı es geçerler.

Uzmanlara göre; sabah doğru adımlar atarak güne başlayan insanlar, gün içinde oldukça üretken ve bu vasıtayla da başarılı oluyorlar. Bu insanların ortak özelliğinden biri de aslında sabaha doğru başlamamak. Sabah kahvaltılarınızı asla es geçmeyerek yiyeceğiniz ilk öğünle enerji depolayabilirsiniz ve kısa süreliğine de olsa hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Bilim insanlarının verdiği bir diğer tavsiye ise kahvaltı yapmadan yarım saat önce kahve içmek yerine içine bir dilim limon attığınız suyu içerseniz günün sonunda kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz.

Sabah rutininize ekleyebileceğiniz yöntemleri de burada anlatmıştık: 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Duygular onlar için değersizdir.

Düşük duygusal zekaya sahip olan insanlar bilinenin aksine hem işte hem de özel yaşamda daha başarısızlardır. Karşılarındaki insanların ne düşündüklerini ya da ne hissettiklerini anlayamadıkları için zorluklarla mücadele ederlerken hızlı hareket edemezler. Düşük duygusal zekayı geliştirmenin en iyi yolları ise kitap okumak, resim çizmeye çalışmak ve iyi filmler izlemektir. Kendinizi sevmek için özel bir çaba sarf etmelisiniz. Yapılan araştırmalarda 'Olması gerektiği kadar narsistlik' insanları başarıya ulaştırıyor.

6. Sadece tek bir konuda ilerlemek isterler.

Hepimizin iyi olduğu ya da kendimizden gurur duyduğumuz özellikleri elbette vardır. Ama devamlı olarak sadece tek bir niteliğe odaklanmak yanlıştır. Amerikalı bilim insanları, bir insanın nitelikleri ve başarıları arasındaki ilişkiyi araştırdıklarında başarılı olmak için güçlü bir karaktere sahip ve bir şeyler öğrenmek konusunda tutkulu bir insan olunması gerektiği kanısına vardılar.  

İngiliz psikologlar ise başarıya ulaşmak için bu altı niteliğe sahip olunması gerektiğini düşünüyorlar: vicdanlı olma, uyum, belirsizliği kabul etme, merak, riskli durumlara karşı edinilen duruş ve rekabet yeteneği.

7. Kendilerini tam isimleriyle tanıtırlar.

7. Kendilerini tam isimleriyle tanıtırlar.
www.instagram.com

İstatistiklere göre insanların isimlerinin uzunluklarıyla aldıkları maaş arasında doğrudan bir ilişki var. Ama eğer adınızı kısaltarak kullanabiliyorsanız, mutlaka deneyin. Resmi isimler karşınızdaki insanların sizi tanıma sürecindeyken sizden çekinmesine neden olabilir. Örneğin, dünyanın en zengin insanlarından biri olarak tanınan Bill Gates'in gerçekte adı Üçüncü William Henry Gates.

8. Vücutlarıyla barışık değillerdir.

8. Vücutlarıyla barışık değillerdir.
www.instagram.com

Bilinçaltınızda belinizin kalınlığıyla başarı arasında garip bir bağ olduğunu biliyor muydunuz? Surrey Üniversitesi'nde Sağlık Psikolojisi alanında profesör olan Jane Ogden'a göre vücut hatlarını korkusuzca gösterebilen insanlar başarılı olmaya daha yatkınlar.

9. Düşüncesizlerdir.

Yapılmasını istemediğiniz bir şeyi kibarca ve gülümseyerek reddetmek varken kaba olmaya aslında hiç de gerek yok. Bu tarz insanlar, bazen ihtiyaç duymasalar bile 'hayır' derler ya da bunu kabaca yaparlar. Unutmayın, itibar da başarı kadar önemlidir. Yoksa kötü bir itibarla sadece kısa süren başarıyı elde eder sonrasında da başarısızlığa uğrarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Nadiren öpüşürler.

10. Nadiren öpüşürler.

Öpüşmek aslında oldukça yararlıdır. Sadece bağışıklık sistemini sağlamlaştırıp stresi azaltmaz. Ayrıca uzun süreli ilişkileri de güçlendirir. Dahası, partnerinize ilginizi ve sevginizi göstermenin de bir yoludur. Bilim insanları öpüşmek ve gelir düzeyi arasında da doğrudan bir ilişki olduğunu savunuyorlar. Bir insan ne kadar sevgi dolu hissederse, çalışırken de bir o kadar şevkli olur ki bu da onu başarıya ulaştırır.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
20
9
5
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?