Görüş Bildir
Haberler
'Her Kuşun Eti Yenmez, Davutoğlu da Bunu İyi Bilsin'

'Her Kuşun Eti Yenmez, Davutoğlu da Bunu İyi Bilsin'

Onedio Medya
27.10.2015 - 15:44 Son Güncelleme: 27.10.2015 - 16:13

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'PYD’nin Türkiye’ye hiçbir tehdit gerçekleşmemiş haldeyken, Suriye Kürtleri Türkiye’ye sürekli kardeşlik eli uzatıyorken, Davutoğlu’nun orada IŞİD’i tehdit olarak görmek yerine PYD’yi tehdit görmesi de O'nun utancıdır. Her kuşun eti yenmez, Davutoğlu da bunu iyi bilsin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş, trafik kazasında hayatını kaybeden Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir’in cenaze törenine katıldı. 

HAK PAR Genel Merkezi önünde gerçekleştirilen törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Demirtaş, 'HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in katıldığı bir programda Öcalan’ın ‘beni öldü bilin bir daha da buraya da gelmeyin’ dedi, diye bir ifadesi oldu. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?' sorusuna, “Son görüşme 5 Nisan’da. 

Dolmabahçe mutabakatı gereğince müzakere başlamaz ve hükümet yeniden çatışmalı sürece dönerse muhtemelen sizi artık getirmeyecekler ve son görüşmemiz olacak. Dolayısıyla benim yapabileceğim başka bir şey kalmayacak gibi görünüyor. Bu da bir ihtimaldir’ demişti. Maalesef ki, kendisinin kaygı olarak ifade ettiği ihtimal bugün Türkiye’de yaşanıyor. 6,5 aydır İmralı ile hiçbir temas yok. 

Dolmabahçe mutabakatı inkar edildi. Müzakere masası devrildi ve her gün ölümlerle, savaşla yüz yüzeyiz. Hükümet bundan tatmin olmamış olsa gerek ki, bir de Rojava, Suriye Kürt Bölgesi’ne karşı neredeyse savaş ilan edebilecek duruma getirmek istiyorlar. Seçim arefesinde oraya dönük saldırıların olduğuna dair Davutoğlu gururla açıklamalar yapıyor. Bu bir utançtır. PYD’nin Türkiye’ye hiçbir tehdit gerçekleşmemiş haldeyken, Suriye Kürtleri Türkiye’ye sürekli kardeşlik eli uzatıyorken, Davutoğlu’nun orada IŞİD’i tehdit olarak görmek yerine PYD’yi tehdit görmesi de O'nun utancıdır. Her kuşun eti yenmez, Davutoğlu da bunu iyi bilsin.” ifadelerini kullandı.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
38
12
7
5
2
0