Görüş Bildir
Haberler
'HDP Kapatılacak' Diyen AKP'li Özkan'dan Geri Adım: 'Siyasi Rekabet Sandıkta Olur'

'HDP Kapatılacak' Diyen AKP'li Özkan'dan Geri Adım: 'Siyasi Rekabet Sandıkta Olur'

Dün 'HDP hem siyaseten hem de hukuken kapatılacaktır' diyen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni açıklama yaptı. 'Siyaset kurumunun rekabeti sandıkta olur' diyen Özkan, '2023'te HDP'yi sandığa gömeceğiz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, dün HDP'yi hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Özkan HDP'nin siyaseten kapandıktan sonra hukuken de kapanacağını belirtmişti.

"HDP'yi tabela partisi haline getireceğiz"

"HDP'yi tabela partisi haline getireceğiz"

AKP'li Özkan, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin dünkü açıklamasını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

'Burası siyaset kurumu. Siyaset kurumunun rekabeti sandıkta, yani milletimizin gönlünü kazanmakla olur. Bu anlamda AK Parti, kurulduğu günden bugüne kadar her daim milli iradenin hakimiyeti ve vatandaşlarımızın iradesinin, 'Hakimiyet, kayıtsız, şartsız milletindir' anlayışıyla, tam anlamıyla parlamentoda temsili anlayışını gerektirmiş ve bu çerçevede siyaset yapmıştır. Biz inşallah, milletimizin rahatsızlığını da bilerek, HDP'ye oy veren 6 milyon vatandaşımızın HDP'den rahatsızlığını da bilerek, çalışmalarımızı yapıyoruz, 2023'te HDP'yi sandığa gömerek, inşallah bir tabela partisi haline getireceğiz. Ve Türk siyasi tarihinde Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, kardeşlik hukukumuza kasteden, terörle arasına çizgi çekemeyen bu siyasi partiyi, siyaset tarihinin tozlu raflarına göndereceğiz.'

AKP'li Bostancı: "Cevap siyasette değil hukukta"

AKP'li Bostancı: "Cevap siyasette değil hukukta"
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın HDP'nin kapatılacağı yönündeki açıklamasının ardından, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı bugün 'HDP kapatılacak mı? Bunun cevabı siyasette değil hukuktadır' açıklamasında bulundu.

Bostancı ayrıca, ''CHP-HDP ilişkisi bakımından benim gördüğüm sorun şu: İki partinin yakın ilişkisi tamamen siyasi çıkar esasında bir iş birliği mahiyetinde. CHP, HDP'nin karmaşık konumu, demokrasi ile terör arasındaki belirsiz salınımı üzerinde herhangi bir değerlendirmede bulunmuyor, iş birliğine bir çerçeve koymuyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
30
19
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kapatamazlar. Hdp giderse Akp de biter.

Pasif Kullanıcı

"Kapatırsak, Chp'yi suçlayacak bir şey kalmaz elimizde o zaman." dediler herhalde.

Barney

en sevdikleri harf R