Görüş Bildir
Haberler
'HDP İki Gün İçinde İmralı'ya Gitmezse Taslağı Açıklayacağız'

'HDP İki Gün İçinde İmralı'ya Gitmezse Taslağı Açıklayacağız'

Batuhan
12.12.2014 - 17:09

KCK, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu müzakere taslağı çerçevesinde müzakerelerin hemen başlaması gerektiğini söyleyerek “Hükümet bu taslağın kısa sürede pratikleşmesi için tutumunu açıkça ortaya koymalı ve gerekli adımları atmalıdır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu müzakere taslağı çerçevesinde hemen müzakerelerin başlaması gerektiğini söyleyerek “Eğer AKP Hükümeti sorumlu davranmaz ve HDP Heyeti bir iki gün içinde İmralı’ya gitmezse bizim kabul ettiğimiz ve gereklerini yerine getireceğimizi söylediğimiz müzakere taslağının tümünü kamuoyuna açıklamak zorunda kalacağız” dedi.

KCK’nın açıklamasından satır başları şöyle:

“Diyaloğun müzakereye dönüşmesi için üzerine düşen sorumluluğu büyük bir titizlikle yerine getirmeye çalıştı. Ancak AKP Hükümeti iki yıla yakındır süren son diyalog sürecini müzakereye dönüştürecek adımlar atmadı.

Süreci oyalamaya dönüştüren, demokratik çözüm zeminini çürüten bir tutum içinde oldu. Türkiye halkları çözüm beklerken, AKP’nin bu tutumu sonucu gerilim ve çatışma etkenleri arttı.

Önder Apo halklarımızın çözüm beklediği bir dönemde çatışma etkenlerinin artmasının önünü almak için diyalog sürecini müzakereye dönüştürecek demokratik müzakere taslağını hazırlayarak hem hareketimize hem de AKP Hükümeti’ne sunmuştur.

Bu müzakere taslağı Ortadoğu ve Türkiye’de sorunların ağırlaştığı bir süreçte Türkiye’nin demokratikleşmesini ve bu temelde başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümünü hedeflemiştir. Önder Apo’nun sunduğu müzakere taslağı ve çerçevesi, Türkiye’nin tüm sorunlarının müzakere edilip çözüme kavuşturulacağı bir karaktere sahiptir.

Bu müzakere taslağı, Ortadoğu’daki ve Türkiye’deki siyasi durumu dikkate alarak müzakereye bir an önce başlanmasını ve belli bir zamanda tamamlanmasını gerektirmektedir. Türkiye’nin demokratikleşmesinin ve Kürt sorununun çözümünün seçim oyunlarına kurban edilmesini engelleyecek bir taslak olarak sunulmuş ve zamana yayılmadan çözümün gerçekleşmesini hedeflemiştir.

Ancak Hükümet bu müzakere taslağına nasıl yaklaştığını ortaya koymadığı gibi, müzakere taslağını anlamsızlaştıran tartışmalar yaparak, müzakerenin başlamasını ve eylem planının hayata geçmesini geciktirerek Önder Apo’nun bu girişimini de boşa çıkarma tutumu içine girmiştir.

AKP Hükümeti daha müzakere başlamadan şu olur, bu olmaz tutumu ve tartışmalarla süreci saptırıp müzakereyi anlamsızlaştırdığı gibi, geciktirmelerle de taslakta ortaya konulan yol haritasına ve bunun gerektirdiği eylem planına uygun davranmamaktadır.

Müzakere taslağını pratikleştirmek için İmralı’ya gidişleri hızlandırması gerekirken, müzakere taslağındaki yol haritasının ve eylem planının zamanlamasını kendine göre ayarlayıp bu süreci yine bir seçim propagandası haline getirmeye çalışmaktadır.

Hareketimiz çok sorumlu davranıp müzakere taslağına hiçbir şerh koymadan ve hemen olumlu cevap verirken, Hükümet’in bu sorumlulukla yaklaşmaması kabul edilemez.

Eğer AKP Hükümeti sorumlu davranmaz ve HDP Heyeti bir iki gün içinde İmralı’ya gitmezse bizim kabul ettiğimiz ve gereklerini yerine getireceğimizi söylediğimiz müzakere taslağının tümünü kamuoyuna açıklamak zorunda kalacağız.

AKP’nin tartışmalarla zaman kazanma ve müzakere taslağını anlamsızlaştırması yaklaşımı karşısında taslağın kamuoyu tarafından bilinmesi, sürecin doğru anlaşılması ve halklarımız başta olmak üzere kamuoyunun doğru bir kanaate vararak kendi tutumunu ortaya koyması açısından yararlı olacaktır.

Hareketimizin müzakerenin bir an önce başlaması ve çözümün seçim oyunlarına kurban edilmeden gerçekleşmesi yönündeki iradesi ve tutumu karşısında AKP Hükümeti’nin her zaman olduğu gibi sorumsuz yaklaşım göstermesi böylece daha iyi anlaşılacaktır.”

ZETE

Kaynak: http://zete.com/kck-hdp-iki-gun-icind...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0