Görüş Bildir
Haberler
"Hazırları yerine ev yapımı reçelleri tercih edin''

"Hazırları yerine ev yapımı reçelleri tercih edin''

Şeker Pan
12.11.2015 - 16:07

Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin "İçinde glikoz ve fruktoz bulunan hazır reçellerin fazla tüketilmesi birçok metabolik hastalığa yatkınlığı artırmaktadır" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin, hazırları yerine ev yapımı reçellerin tercih edilmesini önererek, 'İçinde glikoz ve fruktoz bulunan hazır reçellerin fazla tüketilmesi, birçok metabolik hastalığa yatkınlığı artırmaktadır' ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, reçellerin kahvaltı öğünü için vazgeçilmez olduğuna işaret etti.

Reçel alırken etiket bilgilerine bakılmasını tavsiye eden Gültekin, fruktoz ve glikoz şurubu yerine, pancardan elde edilen şekerin bulunduğu reçellerin alınması gerektiğini belirtti.

İşlenmemiş gıdaların tercih edilmesinin önemini vurgulayan Gültekin, 'İçeriği ev yapımıyla aynı olan reçeller de tercih edilebilir. Evde yaptığımız reçellerde toz şeker ve meyve bulunuyor. Bazı türlerine limon suyu veya limon tuzu ilave ediliyor. Hazır reçellerde ise bunlara ek olarak glikoz şurubu, fruktoz şurubu, kıvam artırıcı pektin, antioksidan askorbik asit ve koruyucu sodyum metabisülfit bulunabiliyor' bilgisini verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın