Görüş Bildir
Haberler
‘Hayvanlı Sirkler Yasaklansın’

‘Hayvanlı Sirkler Yasaklansın’

Onedio Medya
01.04.2014 - 09:45 Son Güncelleme: 01.04.2014 - 11:28

‘Hayvanlı Sirkler Yasaklansın’

Cumartesi günü İzmir’deki hayvanlı sirki protesto etmek için toplanan gruba 8-9 kişilik eli sopalı grup saldırdı. Saldırı bugün aynı yerde protesto edilecek.

Cumartesi günü  İzmir’de hayvan özgürlüğü aktivistlerinin, sirklerde yaşanan hayvan istismarına karşı yaptıkları protestoya, 8-9 kişilik, eli sopalı-baltalı-satırlı grup tarafından saldırıldı. İzmir Balçova Kipa AVM alanında yapılan Milano Sirki’nde pek çok hayvan gösterilerde kullanılıyor. Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri ise sirklerdeki hayvanların doğal yaşam alanlarından kopartıdığını, işkenceye uğradığını ve dayakla, açlıkla terbiye edilerek zorla sahneye çıkarıldıklarını savunuyor. Yeryüzüne Özgürlük Derneği’ne göre ise “Sirklerde hayvan zulmü ile eğlendirilen çocuklar, büyünce şiddetin, ayrımcılığın ve türcülüğün her çeşidini normal karşılayabilir ve uygulayabilir. Hayvan özgürlüğü ciddi bir politik ve ahlâki sorundur”.

ÖZEL GÜVENLİK SALDIRISI

Milano sirki’ni protesto eden gruba ise sirk çalışanları, özel güvenlik elemanları ve sivillerden oluştuğu iddia edilen bir grup saldırdı. 3 kişi kafasından yara aldı ve bu yaralara dikiş atıldı. İki aktivist ise şikayetçi olmak üzere işlemlere başladı.Daha önce İzmir Mavişehir’deki sirk önünde de eylem yapmış olan İzmir Hayvan Özgürlüğü aktivistleri, bugün de Balçova Kipa AVM yanında açılan sirki protesto için çağrıda bulunmuşlardı. Aktivistler, saldırganlara savunmasız yakalandıklarını ve büyük ihtimalle eylem çağrısından haberi olan sirk görevlilerinin, saldırganları hazır beklettiklerini iddia ettiler.

BUGÜN SALDIRI KINANACAK

İzmir Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri tarafından yapılan açıklamaya göre ise bugün saldırıyı kınamak için bir protesto daha yapılacak. Açıklamda: “İzmir Balçova semtinde hayvan aktivistleri olarak hayvanlı sirk gösterisine karşı yapılan eylem sırasında aktivistlere karşı kimligi belli olmayan ve aynı zamanda sirk çalısanlarının da içinde oldugu bir grubun taşlı sopalı saldırması sonucu 3 arkadaşımız başından yaralanmıştır. Bizler ‘’İşkenceden gelen eglence,kahkaha acımasızdır’’ sloganı salı günü saat 13:00’da Balçova Kipa yanında olan işkencehaneye gidip eylem yapacagız. İzmir Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri olarak herkesi saldırıyı kınamak için Balçova’ya bekliyoruz!”

Birgün

Kaynak: http://birgun.net/haber/hayvanli-sirk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0