Görüş Bildir
Haberler
'Havalimanı Kaş'a Yatırım Değil Darbe Olur'

'Havalimanı Kaş'a Yatırım Değil Darbe Olur'

FreiGeist
17.03.2016 - 15:51 Son Güncelleme: 18.03.2016 - 08:44

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde yapımı planlanan havalimanına karşı çıkan sivil toplum kuruluşları, 7 sayfalık bir rapor hazırladı. Raporda, bölge turizmi, tarımı ve doğal yapısına zarar vereceği vurgulanan havalimanının yatırım değil, ekonomik darbe olacağına işaret edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği, Kaş Sualtı Derneği, ÇEKÜL Kaş Temsilciliği, Kaş Çevre Platformu ve Kaş Koruma Platformu, ilçeye yapılması planlanan havalimanıyla ilgili 7 sayfalık rapor hazırladı.

STK temsilcilerinin oluşturduğu platformdan rapor

STK temsilcilerinin oluşturduğu platformdan rapor

STK temsilcilerinin oluşturduğu bir platform, Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Murat Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan ile Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin'i ziyaret ederek raporu sundu ve rapor hakkında bilgilendirme yaptı.

'Kaş tarihi, doğal ve kültürel özellikleriyle özgün bir turizm yöresi, havalimanı bu vizyonu bozar'

'Kaş tarihi, doğal ve kültürel özellikleriyle özgün bir turizm yöresi, havalimanı bu vizyonu bozar'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazırlanan raporda, Kaş'ın tarihi, doğal ve kültürel özellikleriyle özgün bir turizm yöresi olduğuna vurgu yapılarak, yapılacak havalimanının Kaş'ın bu vizyonunu bozacağı belirtildi. 

Havalimanının ilçedeki kültür ve doğa turizmini yok edeceği ve bölgede havalimanına ihtiyaç olmadığı aktarılan raporda, havalimanı yapılmak istenen bölgenin hem tarım alanları hem de tarihi yapılar ve endemik bitkilerle dolu olduğuna işaret edildi.

'Bölgede oturanlar göç etmek zorunda kalacak'

'Bölgede oturanlar göç etmek zorunda kalacak'

Havalimanı yapılması halinde Ağullu, Belenli, Çukurbağ, Pınarbaşı ve Yeniköy mahallelerinde oturanların göç etmek zorunda kalacağı vurgulanan raporda, havalimanının bölgeye yatırım değil, ekonomik darbe olacağı savunuldu. 

Havalimanı projesi tümüyle ele alındığında Kaş ve çevresi için geri dönülmez sonuçlar doğuracağı belirtilen raporda, bu girişimin bir an önce durdurulması gerektiği kaydedildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
18
15
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ersel Ümit

Gene hangi yandaşı zengin etmeye çalışıyorlar acaba?

lilac

Yol bile yapmayın yürüyerek gidelim amk... Siktiniz ülkede güzel olan ne varsa be.

infoguner

turizm mi kaldı amk, yüzlerce otel satılığa çıktı bile