Görüş Bildir
Haberler
'Haşim Kılıç Yüce Divan'da Yargılanmalı'

'Haşim Kılıç Yüce Divan'da Yargılanmalı'

Fatih UZUN
28.04.2014 - 20:57

'Haşim Kılıç Yüce Divan'da Yargılanmalı'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın iktidara sert eleştirilerde bulunduğu konuşmasının ardından AKP’lilerin Kılıç’a yönelik dinmeyen öfkesi yepyeni bir boyuta taşındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden, AKP ve hükümet politikalarının belirlendiği ‘Strateji Ekibi’ nde yer alan ANAR genel müdürü İbrahim Uslu, “Haşim Kılıç yargılanmalı” dedi.

Radikal’den Ömer Şahin’in haberine göre Uslu, AYM’nin Twitter’a erişim yasağını ‘hak ihlali’ gerekçesiyle iptal eden kararıyla Anayasayı ihlal ettiğini öne sürdü.

Kararın alınmasında Haşim Kılıç’ın özel çabalarının etkili olduğunu savunan Uslu, “Sayın Haşim Kılıç’ın Yüce Divan’da yargılanabilmesi için gerekli prosedürler işletilmeli” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Kılıç’ın konuşmasının hemen ardından, “Bu işler cübbeyle olmaz cübbesini çıkarsın siyasete girsin” demiş; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Kılıç’ın siyaset yaptığını savunarak, “Kılıç’ın açıklamaları gösteriyor ki, Türkiye’nin yeni bir muhalefeti olmuştur” diye konuşmuştu. AKP’li milletvekili Şamil Tayyar da, Kılıç’ı ‘tarihin çöp sepetine atmıştı.’

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Bence o Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatıyla değil egosu incinmiş bir kişi olarak konuşmasını yapmıştır” derken, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de, “Siyaset yapmak isteyenlerin önce cüppelerini çıkartması gerekir” diye konuşmuştu.

Son olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala, Haşim Kılıç için, “Kendisini bitirdi” yorumunda bulunmuştu.

  • diken.com.tr
Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/akpde-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0