Görüş Bildir
Haberler
"Halkımıza Teşekkür Ediyorum"

"Halkımıza Teşekkür Ediyorum"

Fatih
10.09.2014 - 21:12

"Halkımıza Teşekkür Ediyorum"

İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası'nda çeyrek final maçında Litvanya'ya 73-61 yenilerek elenen A Milli Basketbol Takımımız Türkiye'ye döndü.

Basketbol Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman havalimanında yaptığı açıklamasında, “Türkiye’de bu heyecanı paylaşan tüm spor kamuoyuna, tüm halkımıza ve oyuncularıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ergin Ataman, oyuncularının yeniden Türk Milli Takımı’nın ne kadar önemli olduğunu sahada gösterdiklerini de belirterek, “Her top için savaştılar. Son Litvanya maçına kadar her şey istediğimiz gibi gitti. Zaman zaman kötü oynadık, zaman zaman çok iyi oynadık ama hep savaştık ve kazanmasını bildik. Son maçta ise maalesef kazanamadık. 4. periyodun bayına kadar maç gitti geldi bir biz önde bir onlar. Çok şanssız günümüzdeydik. Onlar buldukları dış atışları iyi değerlendirdiler. 10 tane 3′lük atış soktular. Biz de aynı atışları bulduk; ama en kötü yüzdemizle oynadık ve maalesef madalyaya ulaşamadık” ifadelerini kullandı.

Şampiyonaya giderken ilk 8′e kalacaklarına kimsenin inanmadığını belirten Ataman, “Hazırlık maçlarının skorlarından dolayı kimse inanmıyordu, ama biz inanıyorduk. Çünkü biz iyi çalışmıştık, iyi bir takım olduğumuzu hep söylüyorduk. Burada da onu gösterdik mutluyuz. Biraz da buruğuz. Buruya getirmişken madalya alacağımızı da biliyorduk. Bizim yendiğimiz Avusturalya’nın gurupta Litvanya’yı yendiğini de biliyorduk ama olmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, soyunma odasına bağlanarak yaşadıkları heyecana ortak olduklarını da ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Devletin en üst kademesinin bu heyecanı paylaşması tüm Türkiye’nin bu heyecanı paylaştığının da bir göstergesiydi. Türk Milli Takımı’nı, Dünya kupasında Türk bayrağını en iyi şekilde temsil ederek en iyi sekiz takımı arasına sokabildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Dünya Şampiyonası’na önemli eksiklerle gidildiğini söyleyen Ataman, “Ersan İlyasova, Enes Kanter, Kenan Sipahi, Birkan Batuk gibi A Milli Takım kadrosunda önümüzdeki yıllarda mutlaka olması gereken, oldukları takdirde seviyeyi ve bizim artık Avrupa şampiyonluğuna oynayacak kadro kapasitemizde olacak olan oyuncular. Bu geçiş dönemiydi. Tecrübeli oyuncularımızın çoğunu kullandık. Çoğunun belki de son turnuvası oldu. İnşallah Cedi gibi onlar da kendi takımlarında Avrupa kupalarında oynayacaklar. Cedi Osman’a verdiğimiz sorumluluğu onlara da vereceğiz. Ben çok ümitliyim. Önemli olan bu 12 Dev Adam ruhunu yeniden canlandırmaktı. Şimdi bu geçiş kadromuzla bunu canlandırdık. Aşağıdan da altın bir jenerasyonumuz geliyor. Onların da dahil olmasıyla beraber önümüzdeki 5 yıl Avrupa ve dünya basketbolunda Türk Milli Takımı’nın bir marka olacağını, artık her şampiyonada madalya kovalayacağını şimdiden söyleyebilirim. Bunun ışığını da çocuklar yaptıkları mücadeleyle verdiler” dedi.

Çeyrek Final maçları için ailelerini Barselona’ya çağıran Ender Arslan ve Barış Hersek eşi ve çocuklarıyla beraber pasaport kontrolünden çıkarken üzgün olduklarını ve konuşmak istemediklerini söyledi. Milli basketbolculardan Cedi Osman ise şöyle konuştu:

“Litvanya maçında çok kötü oynadık. Takımın üzerinde diğer maçlardan dolayı bir yorgunluk vardı. Dünya Şampiyonası’nda ilk kez oynadığım için tecrübe edindim. Özellikle ABD karşısında oynadığım dakikalar çok önemliydi. Bu hedeflerimden bir tanesiydi.”

Oyunculardan Kerem Tunçeri ise şampiyona öncesinde hedefledikleri yere geldiklerini söyledi. Tunçeri, maçlarda çok iyi mücadele verdiklerini belirterek, “Litvanya maçı kötü oldu. Yenebileceğimiz bir takımdı. Ama maalesef özellikle hücumda çok kötü oynadık. Ama ilk sekiz de fena olmayan bir başarı” dedi.

Kerem Tunçeri, bir gazetecinin A milli takımdaki genel havaya ilişkin bir sorusuna “Takımdaki hava gayet iyiydi. Dışarıdan da belli oluyordu. Herkes elinden gelenin en iyisini verdi” şeklinde cevapladı.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/09/10/halkimi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0