Görüş Bildir
Haberler
'Halep'te Çifte Standardı Görüyoruz'

'Halep'te Çifte Standardı Görüyoruz'

Ulaş
04.11.2014 - 22:06
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu; Halep'te, rejimin, muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi kuşatmak üzere olmasıyla ilgili konuştu: Esed rejimi, dikkatlerin Kobani'ye çevrilmesinden istifade etti, uluslararası alanda da çifte standart var.

Suriye'nin en büyük kenti Halep'te rejim, muhaliflerin dışarı ile tek bağlantı hattı olan 4 kilometrelik dar koridoru da kapatıp kenti tamamen kuşatmak üzere. Rejim bu koridoru kapatmayı başarırsa Halep-Kilis hattından Türkiye'ye büyük bir göç dalgası olabilir.

Gelişmeler, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki bilgilendirme toplantısı sonrası açıklama yapan Ahmet Davutoğlu'na soruldu.

Davutoğlu, 'İstihbari bilgilere göre Halep'in düşme noktasında olduğu söylenemez. Ama uluslararası anlamda çifte standardın bir göstergesi bu.' dedi.

'Esad, Kobani'den istifade etti'

'Esad güçlerinin İdlib ve Halep civarındaki saldırılarını müttefiklerimize anlatmaya çalışmıştım.' diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Esad rejimi dünyanın dikkatinin tek bir şehre, Kobani'ye odaklanmasından istifade ederek Hama civarında çok büyük katliamlar yaptı. İdlib civarındaki saldırılarını yoğunlaştırdı. Halep'te Özgür Suriye Ordusu'nun olduğu bölgeleri kuşatarak varil bombaları attı. Ama uluslararası basında bunu görmüyorsunuz. Koalisyon unsurlarının açık bir şekilde 'Bu saldırıları durdurmazsanız şunları yaparım' dediğini görümüyorsunuz.'

'Rakka'da, Tel Abyad'da önce Esad havadan bombaladı, IŞİD karadan girdi. Şimdi de Halep'te böyle oldu. Dünyanın aymazdan kurtulması ve rejime karşı açık tavrını koyması lazım. Tabii Halep'in düşmesini istemeyiz. Suriye'de IŞİD'e de Esad'a da teslim olmayacak onurlu bir halk var.'

'Bunun için güvenli bölge istiyoruz'

'Halep'in düşmesi durumunda bizi de kaygılandıran büyük bir mülteci sorunuyla karşı karşıya kalabiliriz.' diyen Davutoğlu, 'Böyle bir mülteci akınını biz elbette istemeyiz, olmaması için de gerekli yerlerle temas halindeyiz.' ifadelerini kullandı. Suriye halkının üç buçuk yıldır zulüm altında direndiğini söyleyen Davutoğlu, 'Bu direnişin sembol şehri Halep. Halep’in düşmesi durumunda biz Türkiye olarak da çok zor durumda kalırız, işte bunun için güvenli bölge istiyoruz.' dedi.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/dav...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0