Görüş Bildir
Haberler
Arınç'tan MHP'li Halaçoğlu'na Sert Tepki: 'Herhalde Gereğini Sayın Bahçeli Yapar'

Arınç'tan MHP'li Halaçoğlu'na Sert Tepki: 'Herhalde Gereğini Sayın Bahçeli Yapar'

Batuhan
08.07.2015 - 16:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP'ye destek vermemelerine yönelik sözlerine ilişkin olarak, 'Böylesine saçma bir ifade ile çatmak Sayın Halaçoğlu'nun aklına nereden geldi bilemem. Herhalde gereğini sayın Bahçeli yapar.'' dedi.

Ankara'da 'Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı' açılışına katılan Bülent Arınç, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Arınç, MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu'nun 'Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, 'Siz Baykal'ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP'nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi'' sözlerinin sorulması üzerine şunları kaydetti: 'İyi ki sordun, derdimi açtın. Çünkü sadece dün ağzından galiz kelimelerle hakaret eden sayın Mahmut Tanal isimli milletvekilini de hatırlamış olmakla kalmayın, bir başka garabetle Yusuf Halaçoğlu isminin de ve üstelik Profesör etiketi taşıyan ve üstelik Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yapmış bir milletvekilinin bir televizyon programında 'Eğer MHP, CHP'yi desteklemiş olsaymış dinsiz bir partinin adayını meclis başkanı yapmış olurduk' gibi bir söz..

'Allah aklımıza zarar vermesin'

Allah aklımıza zarar vermesin. Yani böyle bir cümleyi Halaçoğlu nasıl ağzından kaçırabilir? Kendisinin bir kabahati var da onu örtmek için böylesine uçuk kaçık laflar ediyor, bilemem. Ama şunu bilsin ki cümlesinde geçen AK Parti'nin tabiri ile hiçbir AK Partili 9.5 milyon üyesiyle 258 milletvekili ile 26 bakanı ile hiç birisinin aklından ne CHP için, ne CHP'nin adayı için böyle saçma sapan bir cümle geçmez. Öyle cümleler herhalde Halaçoğlu ve onun gibilerin kafasında yer alıyor. Yani tekrarlamaktan hicap duyuyorum böylesine saçma bir ifade ile çatmak sayın Halaçoğlu'nun aklına nereden geldi bilemem. Herhalde gereğini sayın Bahçeli yapar.''

13 Senedir İlk Defa Koalisyon

'Hükümet kurma konusunda istekliyiz. Biz çocuğun annesiyiz, bu ülkeyi hükümetsiz bırakmak istemeyiz. Eleştirenlere önce bir anayasayı okumalarını öneririz. Ak Parti'nin payına düşeni görmelerini isteriz.

Mesela parlamentoda çok çirkin bir şey yaşandı. CHP’li bir vekil  'Allah belanızı versin' diye ifadeler kullandı. Sorumlu Meclis Başkanı veya AK Parti hükümeti değildir.

Bugüne kadar işler rahattı ama milletin takdiri kimseyi tek başına iktidar yapmadı. Milletimiz bir görev verdi biz de peşindeyiz. Bizim kırmızı çizgilerimiz yok, prensiplerimi var.  Biz kuramazsak başkaları kurmaya çalışsın. O da olmazsa ver elini seçime gideriz.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0