Görüş Bildir
Haberler
Hükümet Erteledi, Sendika 'Greve Devam' Dedi

Hükümet Erteledi, Sendika 'Greve Devam' Dedi

Deniz Gök
30.01.2015 - 21:18 Son Güncelleme: 31.01.2015 - 12:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, uygulamaya koydukları greve ilişkin Bakanlar Kurulu’nun '60 gün erteleme' kararı aldığını açıkladı. Bakanlar Kurulu'nun aldığı grev erteleme kararının ardından Birleşik Metal İş Sendikası, kararı antidemokratik bulduklarını belirterek greve devam kararı aldı.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası 10 ilde bulunan 22 fabrikada greve gitmişti.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, hurriyet.com.tr’nin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Grev kararı insanların elinde alarak işyerinde huzurlu bir ortamın olacağını düşünenler yanılıyor” dedi.

Serdaroğlu, bulundukları sektörün metal sektörü olduğunu hatırlatarak “Bizim sektör, erteleme şartlarını taşıyan bir sektör değil. Ülke güvenliği ile ne ilgisi var. MESS’in başvurusu sonrası böyle bir karar alındığını düşünüyoruz. Ancak,MESS bunu yaparak fabrikaları uzun vadeli bir kaosun içine soktu. Bizi zorla içeri soksalar da, içeride huzurlu bir ortamın olmayacağı belli” dedi.

Sendikanın 22 fabrikada uygulamaya başladığı grev nedeni ile, ‘grev gözcüsü’ nedeni ile işyerleri önünde kurdukları çadırlarda beklemeye başladı. Adnan Serdaroğlu, söz konusu ‘grev gözcüleri’nin bulundukları yerlerde kalamayacaklarını ifade ederek yetkili kurullarını toplayarak politika belirleyeceklerini kaydetti.

Sendika erteleme kararına uymuyor

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın, 10’u Kocaeli’de bulunan Türkiye genelinde 10 ildeki 22 fabrikada başlattığı grevin, bugün Bakanlık Kurulu kararı ile 60 gün ertelenmesi yönelik kararına uymayarak grevi devam ettireceği bildirildi.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı 60 gün süreyle grevleri erteleme kararının ardından, Gebze’de grev uygulanan 10 fabrikada yetkili olan Birleşik Metal İş Sendikası Gebze şube Başkanı Necmettin Aydın, 'Yasal olarak işbaşı yapmamız gerekiyor belki ama, biz hükümetin aldığı kararı antidemokratik görüyoruz. Genel merkezimiz de bu şekilde karar almıştır. Grev devam ediyor' dedi.

12 Eylül dönemi kararı

Bakanlar Kurulu'na 'grev erteleme' yetkisi 12 Eylül dönemi yapılan yasal düzenleme ile yapıldı. 12 Eylül döneminde çıkarılan 2822 sayılı yasa ile alınan grev kararları 'Milli Güvenlik' gerekçesi ile ertelenebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0