Görüş Bildir
Haberler
"Hakem Gördüğü Halde Penaltıyı Vermedi"

"Hakem Gördüğü Halde Penaltıyı Vermedi"

Batuhan
14.11.2014 - 11:26

Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, TRTSpor'a özel açıklamalarda bulundu. Siyah Beyazlılar'ın forveti, Fenerbahçe maçında kendisine penaltı yapıldığını ancak hakemin gördüğü halde beyaz noktayı göstermediğini söyledi.

Beşiktaş taraftarını 'olağanüstü' olarak niteleyen Demba Ba, 'Hala kendi stadımızda oynamıyoruz ve oynadığımız stadın zeminiyle ciddi problemler yaşadık. Kariyerimde ilk defa 34 maçı da deplasmanda oynuyorum' dedi. Demba Ba, eski hocası Jose Mourınho ile ilgili olarak ise ilginç bir itirafta bulundu.

'Müslüman bir ülkede olmak hayatımı kolaylaştırıyor'

TRT Spor'da yayınlanan 'Spor Akşamı' programına samimi açıklamalarda bulunan Demba Ba, 'Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması hayatımı kolaylaştırıyor' diye konuştu. Türkiye'yi ve İstanbul'u çok sevdiğini söyleyen Senagalli golcü, Beşiktaş taraftarını 'olağanüstü' olarak niteledi.

İstanbul'da özellikle Sultan Ahmet'ti beğendiğini söyleyen Demba Ba, İstanbul'da camilerde az sayıda cemaat olmasını, çok sayıda cami olmasına bağladığını söyledi. Ba, yaşadığı uzun sakatlıklar döneminde, Allah'a sığınıdığını ve asla Allah'tan ümidini kesmediğini belirtti. Türkiye'ye birkaç yıldan beri gelmeyi düşündüğünü söyleyen Demba Ba, gelmeden önce başta Fenerbahçe forması giyen Moussa Sow olmak üzere birçok arkadaşından fikir aldığını ve bu görüşlerin Beşiktaş'a transferinde etkili olduğunu ifade etti. Beşiktaş'taki en yakın arkadaşları Yıldız futbolcu, Beşiktaş'taki en yakın arkadaşlarının 'Gökhan, Sivok ve Atiba' olduğunu açıkladı.

'Gökhan Töre'yi çok seviyorum'

Medyada son dönemde farklı konularla gündeme gelen Gökhan Töre'yi özellikle çok sevdiğini söyleyen Demba Ba, 'Benim tanıdığım Gökhan Töre gerçekten çok iyi bir insan ve sahip olduğu yetenek ve kapasitesiyle çok daha başarılı yerlere gelebilir' diye konuştu. Bilic'i övdü

Teknik Direktörleri Slaven Bilic ile ilgili düşüncelerini de samimiyetle ifade eden Demba Ba, Hırvat çalıştırıcıyı oyuncularıyla iletişimde çok başarılı bulduğunu söyledi. Ba, 'Bilic'in etrafındaki ekip de çok kuvvetli, futbolu çok iyi biliyorlar' dedi.

'Mourinho ile galibiyet sonrası konuşursanız daha iyi olur'

Eski hocası Jose Mourınho ile ilgili de ilginç bir tespitte bulunan Demba Ba, 'Onunla bir yenilgiden sonra değil de bir galibiyet sonrası konuşmasanız daha iyi olur' açıklamasını yaptı.

'Kariyerimde ilk defa 34 maçı da deplasmanda oynuyorum'

Demba Ba, takım olarak çok iyi bir iş çıkardıklarını belirterek, 'Hala kendi stadımızda oynamıyoruz ve oynadığımız stadın zeminiyle ciddi problemler yaşadık. Kariyerimde ilk defa 34 maçı da deplasmanda oynuyorum. Ancak taraftarlarımız bize çok destek oluyorlar. Bu şartları göz önüne alırsak bence iyi bir iş çıkarıyoruz' ifadelerini kullandı.

Hakemler ve Fenerbahçe maçındaki o pozisyon Beşiktaş'ın golcüsü söz konusu pozisyonla ilgili olarak ise 'Fenerbahçe maçındaki pozisyon kesinlikle penaltıydı ve bence hakem de gördü pozisyonu, orada hemen çizgi hakemine bakarsanız. Nerede olduğuna bakın anlarsınız. Başakşehir maçının hakemi ise bize iki kırmızı kart göstermesine rağmen bence çok iyi bir maç yönetti' dedi.

'Gerçekten müthiş bir taraftara sahibiz'

Beşiktaş taraftarına da övgüler yağdıran Demba Ba, 'Gerçekten müthiş bir taraftara sahibiz. Hayatımda ilk defa takım ısınmaya çıktıktan itibaren maç bitinceye kadar takımını destekleyen bir taraftar grubuyla karşılaştım. Gerçekten bunu samimiyetle söylüyorum; onların bize verdiği destek olağanüstü' dedi.

'Stat bittiğinde birçok kulüp bizi imrenerek izleyecek'

Senegali yıldız, yapımı süren Vodafone Arena konusunda da 'Gerçekten olağanüstü bir stat oluyor. Şuna inanıyorum, stat bittiğinde birçok kulüp bizi imrenrek izleyecek' yorumunu yaptı. Ligde en beğendiği oyuncular

Ba, Süper Lig'de en beğendiği oyuncuların Gökhan Töre, Wesley Sneıjder ve Moussa Sow olduğunu ifade etti.

Demba Ba, 'Moussa Sow sıradışı bir oyuncu, hem iyi bir furbolcu hem de çok karakterli bir insan' dedi. Senegal Milli Takımınaa neden çağrılmadı? Golcü oyuncu, bu soruya şu yanıtı verdi: 'Senegal Federasyonu'yla aramın tozpembe olduğunu söyleyemem. Kariyerimin başından beri başarılıyım ve çok da katkı sağladım. Bunu sadece futbola bağlı sebeplerden olduğunu düşünmüyorum. Federasyonun görevi ülke futbolunu ileri taşımaktır, umarım onlar da bu şekilde karar veriyordur.'

'Gol atmayı seviyorum'

Ba, 'Forvet olmasaydım başka bir pozisyonda oynamak istemezdim çünkü gol atmaktan çok keyif alıyorum ve futbolda başka hiçbir pozisyon forvet pozisyonu kadar bana haz veremez' diye konuştu. Özel hayatı

Özel hayatından da bahseden Senagalli Yıldız, yazın çocuklarıyla yaptığı boğaz turunu unutamadığını söyledi.

Ba, 'Çocukluğum çok zor geçmedi ancak erken yaşta hayat kavgasının içine atıldım. Ailemin maddi durumu iyi değildi. Bir çift krampon alacağım zaman ya da deplasman masraflarını karşılamam gerektiği zaman oldukça zorlandığım zamanlar oldu. Ama o isteği ve kararlılığı gösterdim ve buralara geldim' dedi.

Gelecek planları neler? Gelecek planlarına ilişkin soruya ise Demba Ba, 'Gelecekte teknik direktörlük yapar mıyım bilmiyorum ama genç oyuncuların eğitimine katkı yapmak daha çok ilgimi çekiyor' cevabını verdi.

'Türk yemeklerini kestim'

Ba, Türk yemekleri için ise, 'Türk yemeklerini kestim çünkü çok kilo aldım. Ama aldığım bütün kiloları verdim' ifadelerini kullandı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/spor/fut...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0