Görüş Bildir
Haberler
"Hajrovic Benim Yedeğimdi"

"Hajrovic Benim Yedeğimdi"

Batuhan
13.03.2014 - 10:36

"Hajrovic Benim Yedeğimdi"

'Dünyanın en büyük 4 forvetinden biri. Takım olarak ona 'baba' diyoruz. Çok seviyoruz” dedi.

Devre arasında sıra dışı bir transfer politikası izleyen Galatasaray birçok genç ismi kadrosuna katmıştı. O gençlerden biri de İsviçre'nin Basel takımından alınan gurbetçi oyuncu Endoğan Adili'ydi.

Ancak Türk pasaportu yetişmeyen 1994 doğumlu orta saha oyuncusunun imzası sezon sezonuna kalmıştı. Bu nedenle sadece Florya'da idmanlara çıkan Endoğan'a ikinci darbe de sakatlığı olmuştu.

4 gol attığı bir çift kale maçta çapraz bağları kopmuş ve 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı.

Şimdilerde hem sakatlığının geçmesini hem de pasaportunun çıkmasını bekleyen Endoğan Adili, ilk röportajını Bugün Gazetesi'ne verdi.

Transfer hikayesi, yeni takımındaki izlenimleri ve daha birçok konuda ilgi çekici açıklamalar yaptı.

Geçmiş olsun öncelikle. Tedavin nasıl gidiyor?

Başarılı bir operasyon geçirdim. Yavaş yavaş toparlayacağım. 6 ay sonra döneceğim. Hedefim sezon başı hazırlık kampında hazır olmak.

Sakatlığın nasıl oldu?

Antrenmanlarda çok hırslıydım. Sakatlandığım idmanda çift kale oynuyorduk. 4 gol atmıştım. Son bölümde Emre Can'la bir pozisyon sonrası yere düştüm. Bir ses geldi ve orada anladım ki bağlarda kopma oldu. Sanırım nazar değdi.

Pasaportunla ilgili durum ne?

Sağ olsun başkanımız bizzat ilgileniyor, 'Halledilecek' diyor. Belki 1,5-2 ayda gelebilir. Kulüpler anlaştı. Sezon biter bitmez resmi olarak Galatasaray'da oynayabilirim.

Nasıl buldun Galatasaray'ı ortamı, Florya'yı?

Çok büyük bir camia. Büyük bir hayalim gerçekleşti. Küçükken, babamla Galatasaray maçlarına giderdik. Ben Galatasaraylıyım. Çocukluğumdan beri tuttuğum, hayalini kurduğum takımdayım. İnsanın tuttuğu takımda oynaması kadar güzel bir şey yok. Bir ağabeyim Beşiktaşlı. Diğer aile fertleri Galatasaraylı. Tesisler çok güzel, modern. Kültürel ve tarihi mirası olan çok önemli bir kulüp. Hayranım.

Takım arkadaşların nasıl?

Hepsiyle ilişkilerim iyi. Sakatlığıma üzüldüler. Çok büyük oyuncularla oynuyorum. Kariyerim için önemli. Sneijder çok büyük bir oyuncu, kendisiyle antrenman yapmak beni geliştiriyor. Real Madrid'de oynadı. Benim de böyle bir hayalim var ama her şeyden önce Galatasaray'da hedeflerime ulaşmalıyım. Galatasaray bir dünya takımı ve burada kupalar kazanmak istiyorum.

Drogba için ne söylersin?

Çok büyük bir oyuncu. Biz takım olarak ona baba diyoruz (Gülerek). Bize çok sıcak davranıyor. Bence dünyanın en büyük 4 forvetinden biri. Çok samimi ve mütevazı bir insan.

TT Arena'yı, atmosferi nasıl buldun?

Mükemmel, ilk olarak Eskişehir maçını izledim. Tüylerim diken diken oldu. Kendi kendime 'Ben burada büyük başarılar yaşamalıyım' dedim.

Mancini'yle özel bir görüşmen oldu mu?

Bana güvendiğini söyledi. Pasaport sorunum çözüldüğünde oynayabileceğimi ifade etti. Sakatlandıktan sonra, soyunma odasına geldi; bana 'Kendini yavaş yavaş toparla. Geri dönmeni bekliyorum. Pasaport sorunun çözülsün, sakatlıktan çık. Seni bekliyorum” dedi. Bence çok büyük bir antrenör ve karakter.

‘ŞAMPiYON BiZ OLACAĞIZ'

‘Fener şok içinde'

Endoğan, lig yarışını böyle yorumladı. Devler Ligi'nde de Chelsea'yi eleyeceklerine inandığını belirterek 'Basel'deyken onları 2 kez yendik. Galatasaray Basel'den güçlü' dedi.

Chelsea ile rövanş maçı için ne söylersin?

İlk maçta ikinci yarı çok iyiydik. Çok baskı yaptık. Rövanşta da gol bulup, turu geçebiliriz. Chelsea'yi yenebilecek bir takımız. Basel'deyken 2 kez yendik. Chelsea'yi o kadar büyütmemek gerek. Bizi küçümsemişlerdi. Galatasaray Basel'den daha güçlü olduğu için yenme olasılığı daha da yüksek.

Galatasaray'ın ligdeki şansı ne? Sence şampiyon olabilecek mi?

Bence aramızdaki puan farkı kolay kapanır. Gördüğüm kadarıyla Fenerbahçe şok ve telaş içerisinde. Galatasaray yarışta bana göre daha şanslı. Umuyorum ki şampiyon biz olacağız.

İşviçre'nin genç milli takımlarında forma giydin. A Milli Takım konusundaki tercihin ne olur?

Türk pasaportum olmadığı için İsviçre genç milli takımlarında oynadım. Ama pasaportum çıkarsa, Türk A Milli Takımı olabilir.

Hajrovic benim yedeğimdi'

Kaç yaşında profesyonel oldun?

15 yaşında ilk profesyonel maçıma çıktım. İsviçre 1. Ligi'nde Grasshopers'ta. Ve o maçta gol attım. Avrupa'da hatta dünyada bu kadar küçük yaşta profesyonel olan tek oyuncuyum.

İzet Hajrovic'i tanıyor muydun?

14-15 yaşında Grasshoppers'ta oynamaya başladım. Hajrovic de oradaydı. O zaman hep ben oynuyordum. As olan bendim. Ancak bir sakatlık geçirdim. Sonra Hajrovic oynamaya başladı. Ben de zaten Basel'e transfer olmuştum. Galatasaray'dan önce beni Ajax, 16 yaşındayken istedi. Roma ve Arsenal de peşimdeydi.

Bugün

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17452...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın