Görüş Bildir
Haberler
'Hacker'lar İstanbul'da Yarıştı

'Hacker'lar İstanbul'da Yarıştı

Ulaş
29.04.2014 - 18:22

'Hacker'lar İstanbul'da Yarıştı

En büyük uluslararası hacker yarışmalarından biri olan BattleHack’in Türkiye ayağı sona erdi. İstanbul’da yapılan iki günlük mücadeleden birinci çıkan ekip ‘Piggy Bank’ uygulamasıyla Lords of Kebap ekibi oldu.

29 Nis 2014 Güncelleme 14:41 TSİ | Konular Bilim-Teknoloji

Türkiye’nin de ilk kez dahil olduğu ve bu yıl ikincisi düzenlenen BattleHack yarışması, Türkiye birincilerini seçti. İstanbul Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen organizasyonda, 24 takımın geliştirdiği 30 uygulama birincilik için yarıştı. Yarışmada tanışarak ekip olan ve Piggy Bank yazılımını geliştiren Lords of Kebap ekibi, birinci olarak Türkiye’yi ABD’de temsil etme hakkı kazandı.

Mert Özcan, Tolgay Dünderay, Ahmet Turgut Katı ve Alan Sarp Yılmaz’ın oluşturduğu ekip, San Jose'de yapılacak finalde 100 bin dolarlık ödül için yarışma hakkı kazanmanın yanı sıra, Silikon Vadisi'ni de gezecek. İkisi öğrenci, ikisi de yazılım geliştirici olan Lords of Kebap ekibi, birinci olmalarını sağlayan yazılımı Al Jazeera Türk’e anlattı:

“Geliştirdiğimiz yazılım, anne babaların çocuklarının harcamalarını kontrol etmesini sağlıyor. Yazılım aracılığıyla, veliler çocukları için belli bir harçlık belirliyor ve nasıl harcama yaptıklarını takip edebiliyor. Örneğin çocuğunun fast food yememesini isteyen bir anne harçlığa buna göre limit koyabildiği gibi çocuğunun ne yediğini de takip ediyor. Piggy Bank’in en güzel yanı, çocukların sadece sağlıklı beslenmesine yardımcı olması değil, aynı zamanda harcamalarında tiyatro, sinema gibi etkinliklere de yer açarak zamanla keyif almalarını sağlaması. Amacımız, anne babaların çocukları üzerinde baskı kurmadan, onları yönlendirerek daha sağlıklı beslenmeye ve sosyal olmaya yönlendirmesi, çocukların da oyun benzeri uygulamadan keyif alması. Piggy Bank bir gün içinde fayda gösterecek bir uygulama değil ancak uzun vadede etkisini göstereceğini umuyoruz.”

BattleHack yarışmasında tanıştılar

BattleHack yarışmasında tanıştıklarını ve burada bir ekip olarak hemen yazılım geliştirmeye soyunduklarını belirten Lords of Kebap ekibi, BattleHack gibi organizasyonların yazılımcıların kendilerini geliştirebilmeleri için çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Yarışmadaki kalitenin beklediklerinden çok daha yüksek olduğunun altını çizen Lords of Kebap, yardımlaşmanın son derece yüksek olduğuna ve katı rekabet ortamının yaşanmadığına dikkat çekti. Ekibin kod yazmasını bilmeyen üyesi Ahmet Turgut Katı, arkadaşından duyduğu yarışmaya gelmekten çekinmediğini, daha sonra ekip arkadaşlarıyla tanışarak başarıya ulaştıklarını söyledi.

Lords of Kebap, ABD’de yapılacak ve 15 ülkeden temsilcilerin yer alacağı finale çok daha iyi hazırlanacaklarını ifade etti: “Rakiplerimiz orada dünya çapında olacak. Bunu bildiğimiz için çok daha iyi bir çalışma ortaya koymamız gerekecek. Ancak sadece bu yarışmaya katılmış olmamız bile bizim için çok büyük bir deneyimdi. Bir ekip olarak ortaya çıkmak ve yeni insanlarla tanışmak bizim için çok mutluluk verici.

'100 bin dolar teşvik edici'

BattleHack İstanbul etkinliğinde yarışmacılara iki gün boyunca destek veren yarışmanın fikir babası PayPal Developer Network Global Direktörü John Lunn, Türk yazılımcıların ortaya koyduğu rekabetten son derece etkilendiğini belirtti. İstanbul'un da BattleHack'e katılmasıyla yarışmanın kalite ve rekabet açısından güçlendiğini belirten Lunn, her yıl çok daha fazla yazılım geliştiriciye ulaşmak istediklerini belirtti.

Lunn, 100 bin dolarlık para ödülünün sadece birinci olacak ekibe verilmesinin arkasında yatan fikrin 'teşvik' olduğunu belirtti. Lunn, katılımcıları daha fazla mücadeleye itmenin yanı sıra, birinci olan ekibin gelecekteki çalışmalarına katkı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Lunn, İstanbul'daki yarışmanın beklentilerinin çok üzerinde bir kaliteye sahip olduğunun altını çizdi.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0