Görüş Bildir
Haberler
‘Güvenlik Temin Edildi Ancak Kayıp Bazı Askeri Unsurlar Terör Riski Taşıyor’

‘Güvenlik Temin Edildi Ancak Kayıp Bazı Askeri Unsurlar Terör Riski Taşıyor’

ATKN
18.07.2016 - 10:27

Uluslararası haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey bir güvenlik yetkilisi, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde güvenliğin temin edildiğini ancak kayıp bazı askeri unsurların halen terör riski taşıdığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'a bilgi veren güvenlik yetkilisi, 'Şu anda güvenlik Türkiye genelinde temin edildi. Sadece İstanbul dahil bazı noktalarda yoğun şekilde aramalar yapılıyor. Artık darbe açısından bir risk yok, sadece bu unsurlar terör riski taşıyorlar' dedi.

'Dağlarda ve şehirlerde silahlı askerler var'

'Dağlarda ve şehirlerde silahlı askerler var'

Halen bazı askerlerin kayıp olduğunu, bunların silahlarıyla birlikte çeşitli şehirlerde arandıklarını belirten yetkili, 'Bazıları dağlık alanlarda bulunuyorlar, bazıları şehirlerde gizleniyorlar. Onların bulunmasına yönelik aramalar sürüyor. Bazı üst rütbeliler dahil askerlerin bir kısmı yurtdışına kaçtı' diye konuştu.

Yetkili, bazı askeri ekipmanların halen bulunamadığının altını çizerek, bunların bulunması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi ve şöyle devam etti:

'Genelkurmay organizasyon açısından oldukça ağır bir darbe aldı ama MİT, Emniyet ve hükümet yetkililerinin koordinasyonunda halen çalışıyor' dedi.

Marmaris baskınını yapan özel tim hâlâ kayıp

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'ten Hande Fırat, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele baskın yapan askerlerin hâlâ kayıp olduğunu söyledi...

AA: Otele saldıran askerleri arama faaliyeti devam ediyor

AA: Otele saldıran askerleri arama faaliyeti devam ediyor

Reuters'ın haberinin ardından Anadolu Ajansı da Erdoğan'ın konakladığı otele saldıran askerleri arama faaliyetlerinin devam ettiğini paylaştı.

Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde esnasında Marmaris'teki Grand Yazıcı Otel'e yapılan saldırıda 2 polisin şehit edilmesi ve 7 polisin yaralanması olayına karışan şüphelilerin yakalanması amacıyla 16 Temmuz'da operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında, Marmaris İçmeler Mahallesi Orman İşletme Müdürlüğüne ait boşaltılmış lojmanlar bölgesinde, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında görev yapan 2 astsubay, üzerlerinde bulunan 2 baretta marka 9 milimetre çapında tabanca ve tabancalara ait 6 şarjör ve 90 fişekle yakalanarak Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Silah ve mühimmat ele geçirildi

Silah ve mühimmat ele geçirildi

Bölgede görevlendirilen Jandarma komando birliklerince dün de sürdürülen operasyon kapsamında ise Sakızlı Tepe ve arazinin kuzeyinde yapılan tarama faaliyetlerinde, 1 HK-416 piyade tüfeği, 1 glock marka tabanca, 1 bomba atar, 44 bomba atar mühimmatı, 8 el bombası, 23 kompozit başlık, 5 silah üstü gece görüş dürbünü, 34 M16 şarjörü, 14 tabanca şarjörü, 12 el telsizi, 736 M16 fişeği ile muhtelif askeri ve sıhhi malzemeler ele geçirildi.

Jandarma komando birliklerinin arazi arama ve tarama faaliyetlerinin gece boyu devam ettiği, darbeci askerlerin yakalanması için çalışmaların da aralıksız süreceği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılmış, helikopterlerden inen ağır silahlı kişiler, daha sonra oteli abluka altına almıştı.

Erdoğan'ın ayrılmasının ardından kaldığı otele yapılan saldırıya ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı.

'Otele saldıranlar bordo bereliler'

'Otele saldıranlar bordo bereliler'

Anadolu Ajansı, Erdoğan'ın kaldığı otele saldıranların Bordo Bereliler olduğunu paylaşmıştı.

Ajansın haberine göre Pilot Albay Zeki Göçmen'in sevk ve idaresindeki yaklaşık 40 bordo bereli askerİzmir 2. Ana Jet Üs Komutanlığından 3 skorsky helikopterle havalanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele yakın bir yere iniş yaptı.

Reuters ve Onedio

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
39
20
16
14
11
11